E OFICIAL! Parlamentarii confirmă demisia unui deputat de top

| 15 apr, 09:01

Plenul Camerei Deputaţilor se reuneşte miercuri, de la ora 10,00, urmând să ia act de demisia deputatului UDMR Marko Attila, pentru care procurorii DNA cer arestarea preventivă pentru săvârşirea a trei infracţiuni de abuz în serviciu în dosarul ANRP, potrivit Agerpres.

"Mâine este plen, de la ora 10,00 la ora 13,00. Va fi prezentată cererea de demisie în original a domnului deputat Marko Attila şi se va lua act în plen de această demisie, întrucât avem deja confirmarea domniei sale că nu va veni la plen să o susţină, deci e doar citirea ei în plen, după care vor fi respingeri", a precizat marţi secretarul Camerei Deputaţilor, Nicolae Mircovici.

El a adăugat că, în urma acestei demisii, se va putea comunica Ministerului Justiţiei posibilitatea ca, nemaifiind parlamentar, Marko Attila să poată fi reţinut, "în cazul în care o astfel de propunere va fi din partea procurorilor, sau arestat, dacă judecătorul va decide un asemenea lucru".

Marko Attila a trimis la începutul lunii aprilie demisia sa în copie, dar atunci plenul Camerei Deputaţilor nu a putut să ia act de aceasta deoarece era necesar documentul original, care, conform unor surse politice, a ajuns la Parlament abia marţi.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Marko Attila. El nu a fost prezent la şedinţă, avocaţii săi precizând că este în Ungaria. Raportul comisiei urma să fie dezbătut în şedinţa de plen de pe 8 aprilie, dar aceasta a fost suspendată din lipsă de cvorum.

În condiţiile în care Marko Attila şi-a dat demisia, deputaţii nu vor mai lua în discuţie cererea DNA şi raportul Comisiei juridice.

Secretarul Camerei Deputaţilor, Nicolae Mircovici, a arătat că şedinţa de plen a fost programată pentru miercuri întrucât parlamentarii UDMR vor fi joi în teritoriu pentru pregătirea congresului formaţiunii, care va avea loc vineri şi sâmbătă. Niculae Mircovici a explicat că este vorba despre o cutumă care se aplică fiecărui partid atunci când organizează un congres.

La Cameră, ziua de joi este dedicată activităţilor în comisii.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ