Preşedintele CJ Iaşi, vizat de DNA. Faptele cercetate de procurori

| 15 apr, 09:39

21 de percheziţii au loc miercuri dimineaţa în Iaşi, dintre care 19 la Consiliul Judeţean. Procurorii au descins în birourile unor directori ai Direcţiei Economice, la Serviciul Financiar Contabil şi la Direcţia Achiziţii.

Potrivit unor surse judiciare, vizaţi sunt preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, vicepreşedintele CJ Iaşi, Alin Aivănoaiei, fostul vicepreşedinte Victor Chirilă, directorul executiv al Direcţiei Proiecte şi Dezvoltare Durabilă, Cristina Teodora Jinga.

Procurorii DNA efectuează cercetări cu privire la atribuirea unui contract, prin procedura „cerere de ofertă”, pentru servicii de promovare a judeţului Iaşi. Contractul a fost adjudecat de SC Laser CO SRL Iaşi şi semnat pe 27 septembrie 2013.

În valoare de 340.000 de lei, contractul presupunea 16 repere, cu durata maximă de execuţie de 3 luni de la data semnării. În caz de executare cu întârziere, prestatorul trebuia să fie obligat la plata de penalităţi de 0,1% pe fiecare zi de întârziere, din contravaloarea serviciilor rămase de executat.

Suma s-a achitat firmei, iar procesul verbal de recepţie consemneaza că este totul în regula calitativ şi cantitativ, deşi în cele 3 luni au fost predate doar 11 din cele 16 repere de promovare.

Auditul intern al instituţiei a sesizat neregulile, subordonaţii i-au adus la cunoştinţă lui Adomniţei, dar acesta a fost nemulţumit de constatările auditului intern şi a ameninţat că va lua măsuri drastice dacă ceea ce a constatat auditul ajunge la cunoştinţa publicului şi în presă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ