Fostul ministru Cristian David, sub control judiciar

| 14 apr, 18:31

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins marți cererea DNA privind prelungirea arestului la domiciliu în cazul fostului ministru de Interne Cristian David, urmând ca acesta să fie judecat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de luare de mită, relatează Agerpres.

Decizia nu este însă definitivă,  iar DNA poate face contestație.

Dacă hotărârea instanței va rămâne definitivă, Cristian David are impuse mai multe obligații, printre care și aceea de a se prezenta periodic la Poliția orașului Azuga.

Cristian David s-a aflat și în arest preventiv, în perioada 22 ianuarie — 21 martie.

Citeşte şi: REFERAT DNA: Noi detalii ies la iveală despre mita primită de Cristian David. Cum prefera fostul ministru să primească banii

Potrivit DNA, Cristian David ar fi pretins în 2007 iar la data de 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro de la un denunțător, prin intermediar, pentru a-și exercita atribuțiile de îndrumare și coordonare a activității prefecților într-o modalitate care să asigure emiterea de către Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat în intravilanul municipiului Buzău.

"Referitor la suma de 500.000 euro pentru intervenția efectuată de ministrul de Interne, Cristian David, pe lângă prefectul județului Buzău, Bîgiu Cristinel, suma a fost remisă personal de Mladin prin intermediul șefului de cabinet. La o întâlnire ulterioară, Mladin Adrian l-a întrebat pe David Cristian dacă a fost în regulă, acesta a răspuns afirmativ, singura observație fiind cu privire la suma de bani că 'Era mai bine dacă erau în lei'", au reținut procurorii.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ