Gyorgy Frunda, despre Marko Attila: Nu s-a dovedit vinovăția lui

| 04 mar, 13:03

Vinovăția deputatului UDMR Marko Attila trebuie dovedită de Parchet, iar acest lucru nu s-a întâmplat deocamdată, afirmă Gyorgy Frunda, consilier onorific al premierului.

"Atâta timp cât un cetățean român se află în străinătate și autoritățile românești cer arestarea lui, această cerere este judecată de instanța competentă din țara respectivă. Așa a fost cu cetățeni români și în Germania, și în Franța, și în Statele Unite ale Americii, unde instanțele judecătorești, de obicei, au acceptat cererea de extrădare, în alte cazuri au spus că nu este motiv și nu acceptat cererea de extrădare. În cazul domnului Marko Attila, el este condamnat pentru restituirea unui imobil despre care domnia sa susține că este o hotărâre nedreaptă și injustă, de asemenea cu ceilalți inculpați, și din câte știu eu a atacat această hotărâre la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, și este a doua urmărire penală de care vorbeam. În această a doua (...), din câte știu, Parchetul nu a cerut instanței arestarea și instanța judecătorească românească nu a dispus arestarea domnului deputat Marko Attila. Atâta timp cât instanța judecătorească românească nu dispune arestarea nu se poate cere extrădarea lui. Nu a avut interdicție de a pleca din țară, nu a avut interdicție de a face altceva, deci decizia lui este pur personală și răspunderea lui este pur personală. (...) Nu, nevinovăția, și asta este o greșeală a percepției românești, este o prezumție absolută, nu el trebuie să își dovedească nevinovăția, ci Parchetul trebuie să-i dovedească vinovăția. Este o foarte mare deosebire. Nu s-a dovedit vinovăția lui", a declarat miercuri, la RFI, Frunda.

În opinia acestuia, este vorba despre "un proces de intenție, nimic mai mult". "Când cineva este acuzat sau este o urmărire penală, este dreptul lui să-și decidă tactica, strategia de apărare în procesul respectiv", a adăugat Gyorgy Frunda.

Întrebat ce va face UDMR săptămâna viitoare, când se va discuta începerea urmăririi penale pentru Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului, Frunda a răspuns: "Din câte știu eu, pentru că nu mai sunt membru al Parlamentului, președintele UDMR a declarat că fiecare deputat și senator al UDMR a votat potrivit conștiinței sale", a spus el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 mar, 14:13
viorica
OFERTA LOC DE MUNCA
Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ