Deputatul FUGAR emite pretenţii în privinţa arestării sale. Scrisoarea trimisă către Parlament

| 25 feb, 19:19

Deputatul UDMR Marko Attila Gabor a trimis Biroului permanent al Camerei Deputaţilor o scrisoare în care solicită să i se trimită cererea ministrului Justiţiei privind încuviinţarea arestării sale preventive şi dosarul său, scrie Agerpres.

"Marko Attila Gabor solicită să i se trimită scrisoarea ministrului Justiţiei şi dosarul la o adresă pe care a indicat-o sau probabil că la grup, nu ştiu. S-a aprobat să i se trimită o copie după cererea ministrului Justiţiei, iar dosarul, întrucât are elemente care nu sunt publice, avea posibilitatea să-l studieze aici. Dosarul se mai află încă la camera Deputaţilor, are posibilitatea să îl studieze. Biroul permanent a hotărât că nu se poate trimite dosarul, totuşi s-a pus problema cum să fie trimisă scrisoarea ministrului Justiţiei şi s-a convenit să se trimită la Comisia juridică scrisoarea sa pentru un punct de vedere. Nu ştim unde este domnul deputat, a fost într-o deplasare în Ungaria, nu ştim, a venit, nu a venit, nu e treaba noastră să îl căutăm", a spus secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici la finalul şedinţei Biroului permanent.

Marko Attila Gabor a transmis o scrisoare Biroului permanent în care afirmă că, având în vedere că în zilele de 2 şi 3 decembrie nu a fost la Bucureşti, fiind plecat la Budapesta în vederea participării la Forumul reprezentanţilor maghiarilor din Bazinul Carpatic, şi având în vedere că, ulterior, "prin mai multe memorii adresate DNA" a făcut dovada nevinovăţiei sale "dincolo de orice dubiu" roagă conducerea Camerei să îi pună la dispoziţie întreg dosarul transmis împreună cu scrisoarea ministrului Justiţiei în vederea identificării "existenţei suspiciunii rezonabile a solicitării Parchetului de încuviinţare a arestării preventive".

Deputatul UDMR mai arată că în data de 2 decembrie Comisia juridică nu a întrunit numărul necesar de voturi şi nu a formulat o propunere de încuviinţare a arestării sale preventive, însă în data de 2 decembrie, plenul Camerei Deputaţilor a aprobat cu majoritate de voturi hotărârea prin care încuviinţează arestarea preventivă.

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat pe 3 decembrie, cu 171 voturi pentru şi 111 împotrivă, cererea ministrului Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila Gabor.

Ministrul Justiţiei a solicitat Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Marko Attila Gabor, acuzat de abuz în serviciu în dosarul în care este implicată şi fosta şefă a DIICOT Alina Bica.

EXCLUSIV! Ce spun parlamentarii despre modificările CODULUI ELECTORAL: care sunt candidaţii care vor primi bani de la stat

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ