Soția și fiul deputatului UDMR Karoly Kerekes i-au adus condamnarea definitivă

| 10 feb, 13:27

Deputatul UDMR Karoly Kerekes a fost condamnat definitiv luni de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție la un an și șase luni închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, el fiind acuzat de ANI că și-a angajat nelegal fiul și soția la biroul său parlamentar.

Inițial, Karoly Kerekes a fost condamnat în octombrie 2014 la 2 ani închisoare cu suspendare, pedeapsă redusă, în apel, la un an și jumătate închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de de 3 ani și 6 luni.

De asemenea, completul de cinci judecători a desființat și decizia primei instanțe, prin care deputatul UDMR nu avea dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție publică pe o durată de 10 ani, notează Agerpres.

Citește și: Deputatul UDMR Mate Andras Levente a fost condamnat definitiv pentru că și-a angajat soția ILEGAL

În septembrie 2011, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte în vederea cercetării deputatului Karoly Kerekes pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, după ce acesta și-a angajat nelegal fiul și soția în cadrul biroului său parlamentar.

Potrivit ANI, deputatul UDMR Karoly Kerekes a propus angajarea și a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Szilard Kerekes, în perioada 2006 — 2010, și a soției sale, Ildiko Susana Kerekes, în perioada 2004 — 2009, în cadrul biroului parlamentar deținut în Circumscripția electorală nr. 28 Mureș.

Beneficiul patrimonial obținut de fiul și soția deputatului UDMR a fost de 99.083 lei (aproximativ 23.000 euro).

În baza cererii ANI, Karoly Kerekes a fost trimis în judecată în ianuarie 2014.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ