Prefectul judeţului Suceava, urmărit penal de DNA. Ce acuzaţii i se aduc

| 04 feb, 19:40

Prefectul judeţului Suceava a fost pus sub urmărire penală de DNA Suceava pentru abuz în serviciu şi trafic de influenţă.

Florin Sinescu este acuzat că nu l-a demis pe primarul comunei Udeşti, judeţul Suceava, care a fost găsit incompatibil de ANI în perioada 01.10.2012 – 04.12.2014, şi a intervenit la angajaţii APIA Suceava, tot în folosul acestuia.

Citeşte şi: ELENA UDREA, prima reacţie după ce DNA a cerut arestarea sa

Un al doilea capăt de acuzare vizează exercitarea deficitară şi subiectivă de către Florin Sinescu, în funcţia de prefect al judeţului Suceava, a controlului de legalitate asupra hotărârilor Consiliului local Udeşti prin care s-a concesionat ilegal – fără procedură de achiziţie publică, suprafaţa de 806 hectare din patrimoniul comunei asociaţiei ACAUP OADICI Udeşti, formată la iniţiativa primarului Săvel Viorel Botezatu şi cu complicitatea casierei primăriei Marinela Borza din patru angajaţi ai ai primăriei Udeşti pentru obţinerea ilegală din fonduri europene de la APIA Suceava. Aceste hotărâri au fost folosite de Săvel Viorel Botezatu pentru obţinerea de subvenţii de la APIA – Centrul Judeţean Suceava în numele acestei asociaţii înfiinţată, spun procurorii DNA, în scop infracţional.

Citeşte şi: Radu Mazăre, reclamat de elevii din Constanţa la DNA

Al treilea capăt de acuzare pentru care s-a început urmărirea penală împotriva prefectului Florin Sinescu vizează intervenţia acestuia în toamna anului 2012 în activitatea APIA – CJ Suceava, în afara cadrului legal şi oficial, urmărind ca scop aprobarea de către funcţionarii APIA a subvenţiilor către Consiliul Local Udeşti în campania 2012, deşi la o verificare a dosarului de subvenţie se putea lesne constata că cererea de subvenţii nu împlinea condiţiile de eligibilitate, suspectul urmărind şi de această dată favorizarea primarului comunei Udeşti – Săvel Viorel Botezatu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ