Deputatul UDMR Mate Andras Levente a fost condamnat definitiv pentru că și-a angajat soția ILEGAL

| 10 feb, 12:47

Deputatul UDMR Mate Andras Levente a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la șase luni închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, el fiind acuzat de procurorii Parchetului General că și-a angajat ilegal soția în biroul parlamentar.

Un complet de cinci judecători i-a respins luni apelul lui Mate Andras Levente și a menținut o decizie din 30 iunie 2014 luată de un alt complet de judecată, prin care deputatul a fost condamnat la 6 luni închisoare cu suspendare.

Decizia instanței este definitivă.

Ancheta în acest caz a fost demarată în urma unei sesizări depuse de Agenția Națională de Integritate (ANI) în septembrie 2011, prin care Mate Andras Levente era acuzat că și-ar fi angajat ilegal soția, Erzsebet Mate, în perioada 16 martie 2010 — 1 ianuarie 2011, în Biroul Parlamentar — Circumscripția electorală nr. 13 Cluj, notează Agerpres.

Potrivit Parchetului General, la data de 16 martie 2010, la propunerea deputatului Mate Andras Levente, soția sa a fost angajată de către Camera Deputaților prin contract individual de muncă pentru perioada 16 martie 2010 — sfârșitul mandatului de deputat, contract de muncă care a fost avizat chiar de către parlamentar.

În baza contractului de muncă încheiat, soția deputatului UDMR a încasat, în perioada martie 2010-ianuarie 2011, suma de 5.508 lei.

Inițial, procurorii pronunțaseră o soluție de neîncepere a urmăririi penale în acest caz, însă dosarul a fost redeschis ca urmare a unei decizii a fostului prim-adjunct al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Daniel Morar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ