MIRCEA GEOANĂ, la lansarea propriului partid: "Sultanatul politic al lui Victor Ponta se va încheia"

| 01 feb, 13:47

Senatorul Mircea Geoană a lansat duminică, la Romexpo, un nou proiect social-democrat intitulat "România noastră", susţinănd că această iniţiativă va schimba majoritatea în Parlament, iar în luna martie va fi instalat un nou Guvern.

Geoană a spus că propune noul proiect în locul "sultanatului politic al lui Victor Ponta". Reuniunea a început la Romexpo, moderatorul fiind Radu Soviani ,care i-a anunţat pe cei care sunt iniţiatorii acestui proiect: parlamentarii Cătălin Croitoru, Florentin Gust, Petre Petrescu, Dumitru Chiriţă, Valer Marian, Oana Niculescu Mizil, Radu Popa, Dan Tătaru, dar şi primarul sectorului 5, Marian Vanghelie.

"Soarta îi răsplăteşte pe cei curajoşi. Cum putem să nu înţelegem că dacă acest cartel al corupţiei care a luat prizonier aproape tot ce înseamnă o structură politică va fi lăsat să se perpetueze ca o formă de aceeaşi Mărie cu altă pălărie, ţara noastră e condamnată la dispariţia neamului românesc? Ce îi va împiedica pe următorii trei milioane de tineri să plece după cei care au plecat? Ce se va întâmpla cu ţara asta cu o istorie atât de frumoasă, o cultură atât de frumoasă? Da, este un cartel al partidelor tradiţionale care este pe cale să facă implozie. Am condus PSD şi a fost printre momentele de onoare din viaţa mea, dar vă spun cu toată convingerea, după o matură şi serioasă gândire, că dacă vrem să dăm stângii româneşti şansa unui nou început, nu putem construi pe o temelie care este putredă. Sunt mândru de colegii de aici. Ne vor urma mult mai mulţi! Proiectul Social Democrat va schimba majoritatea! Nu cred că cineva nu-şi doreşte un nou proiect de ţară. 91% dintre români vor un nou proiect de ţară. Preşedintele României vine cu un proiect de ţară liberal. Tot respectul, este o gândire liberală, dar nu poţi să construieşti un proiect de ţară cu o viziune exclusiv de dreapta când jumătate de ţară are nevoi de stînga. Nu poţi să construieşti un proiect de ţară fără parteneri credibili. Proiectul nostru politic este contribuţia stângii româneşti la acest proiect de ţară. Noi suntem şi vom fi apărătorii salariaţilor şi angajaţilor din România. Noi, ca oameni de stânga, vom apăra şi promova capitalul românesc atît de firav, de puţin reprezentat. Vom avea în următoarele săptămâni, cu grupul iniţial de parlamentari, o nouă majoritate, un nou guvern şi vreau să vă asigur că ne vom bate pentru principiile şi valorile noastre şi vă propunem în locul sultanatului politic pe care Ponta l-a propus, sultanatul politic Ponta se va încheia în următoarele săptămîni.", a spus Geoană.

"Trebuie să continuăm şantierul numit curăţenia sistemului politic şi administrativ de corupţie.", a mai arătat el, în aplauzele celor prezenţi. "Noul PSD de azi şi cei mulţi care vor fi cu noi vom depune un proiect de lege privind finanţarea partidelor politice şi vom spune că, dacă firma de casă a nu ştiu cui a fost favorizată, trei ani de zile nu mai ai voie să licitezi la contracte publice. La revedere, ura, adio şi la gară!", a strigat Mircea Geoană.

El a prezentat principiile după care se va ghida noul PSD şi a arătat că doreşte înfiinţarea unei Academii Social Democrate, măsuri de control în parteneriat cu ANI şi DNA, pentru ca oamenii propuşi pentru funcţii publice să nu aibă ulterior probleme.  "Sunt un tip relativ educat. Nu mă dau nici mare, nici mic, dar ştiu să fac cîte ceva. Partidul nostru, în premieră în România, ca legămînt din prima zi a acţiunilor noastre, este că nu vom iniţia niciun proiect de lege, nicio HG, decizie legislativă sau executivă, fără ca înainte să ne consultăm cu profesioniştii, cu specialiştii domeniului respectiv. Ponta este ca şi plecat. Ponta e ca şi plecat, la revedere!", a promis Geoană.  "Le spun celor din PSD şi care nu au curajul nostru încă că îi aşteptăm alături de noi. Cu o condiţie: să treacă de testul celor cinci principii fondatoare. Oameni, veniţi alături de noi! Vreau în încheiere să îi mulţumesc lui Radu Soviani care este alături de noi şi să vă spun că ceea ce eu cu Marian Vanghelie, cu Cătălin Croitoru, cu Iriza Scarlat - domnul, nu doamna - să vă spun un singur lucru: ceea ce începem astăzi e un lucru bun şi necesar, un răspuns de care România are nevoie şi milioane de români care simt de stânga au nevoie de un stat social, nu de un stat al egoismului. Succesul nostru nu e legat de intrarea la guvernare - da, vom fi la guvernare, nu e legat de scorul din 2016 - vom face un scor extraordinar de bun! - întrebarea e dacă vom fi capabili, alături de preşedinte, să stabilim o nouă regulă a jocului. Aceasta este provocarea adevărată. Destinul îi răsplăteşte pe cei curajoşi", a încheiat Geoană.

"De multe ori, sunt şi curajoşi care se arată mai târziu, dar inima mea şi prietenia mea se îndreaptă către voi, colegii şi prietenii care au avut curaj pentru un pas care nu e uşor",a  spus Geoană. "Vă chem alături de noi! Doamne ajută!",a tunat el, iar mulţimea de oameni, în mare parte pensionari din Sectorul 5, s-a ridicat în picioare să aplaude, pe ritmuri de muzică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 feb, 15:49
liviuioan
-PRESEDINTE pe VIATA
Bucuria , soacrei--nu-l mai primeste in spatiul locativ .Sigur de acum se poate numi--domn PRESEDINTE--care este--RAPPS-ul trebuie notificat si sa puna la dispozitia -noului--o vila la SNAGOV .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ