Ultimatum pentru Victor Ponta, din vârful PNL

| 03 feb, 12:18

Copreședintele PNL Alina Gorghiu i-a transmis o scrisoare deschisă prim-ministrului Victor Ponta în care îi solicită organizarea alegerilor parțiale unde funcțiile publice au devenit vacante, arătând că în caz contrar liberalii vor ataca în contencios administrativ refuzul Executivului.

Gorghiu reamintește în scrisoare de adoptarea ordonanței care a permis migrația aleșilor locali și spune că PSD a câștigat în acest fel, "cu forța", 400 de primari, precum și de organizarea alegerilor prezidențiale în străinătate.

"Acum, încălcați legea în cazul alegerilor parțiale și blocați dreptul la vot al celor din țară, iar peste două milioane de români nu au reprezentanți aleși în fruntea comunităților în care trăiesc. Vă este teamă, ca și anul trecut, că veți pierde alegerile. Adevărul este că tocmai această teamă a dumneavoastră i-a făcut pe români să înțeleagă până unde puteți merge pentru a rămâne la putere. Sunteți în stare să încălcați Constituția, legile României și drepturile cetățenești pentru a vă atinge obiectivele politice personale. De aceea, veți pierde în continuare", spune liderul PNL în scrisoarea deschisă.

Alina Gorghiu precizează că a epuizat toate etapele politice pentru a-l determina pe premierul Ponta să intre în legalitate și să organizeze alegerile parțiale.

Citeşte şi: Alina Gorghiu îl atacă dur pe premierul Ponta

"Am încercat să vă convingem că nu totul se învârte în jurul dumneavoastră, că două milioane de români au de suferit în plan local, acolo unde nu mai există autoritate, organizare și voință politică de rezolvare a problemelor specifice. Sunt convinsă că în situația în care, spre exemplu, Bucureștiul ar fi rămas fără primar, nu v-ați fi permis să lăsați Capitala României un an sau aproape doi ani fără conducere. Noii dumneavoastră consilieri de imagine, cei care acum îl construiesc pe noul Victor Ponta, v-ar fi convins că "Nu dă bine"", arată ea.

Gorghiu subliniază că, în cazul în care în ședința de miercuri a Guvernului nu se va decide organizarea alegerilor parțiale, PNL va ataca în contencios administrativ refuzul Executivului.

"Înainte de a apela la justiție, fac o ultimă încercare de a vă convinge să respectați legile și Constituția. Aveți ocazia, mâine, în cadrul ședinței de Guvern, să faceți ce trebuie ca prim-ministru. În caz contrar, imediat ce vom avea toate răspunsurile necesare de la autoritățile publice, vom ataca în contencios administrativ refuzul Guvernului de a organiza alegerile parțiale, acolo unde funcțiile publice au devenit vacante. Deznodământul nu poate fi decât unul, ca și în cazul Ordonanței traseismului. Legea e doar una, la fel și Constituția. Nu așteptați iar să fiți obligat pentru a vă îndeplini atribuțiile. Vă temeți de rezultatul alegerilor, dar mai bine pierdeți curajos (așa cum se poate întâmpla și în cazul nostru) decât să ascundeți, rușinos, urnele de vot", afirmă copreședintele PNL.

Stiripesurse.ro prezintă integral scrisoarea adresată de Alina Gorghiu lui Victor Ponta.

"Domnule Prim-ministru, Victor Ponta,

Înaintea alegerilor prezidențiale din 2014, ați găsit de cuviință să dați o Ordonanță de urgență prin care legalizați temporar traseismul politic. V-ați asigurat, cu forța, un supliment de peste 400 de primari și tot ați pierdut alegerile. Curtea Constituțională a caracterizat această acțiune politică ca fiind una direcționată împotriva statului de drept și o deturnare a voinței electoratului. În cele două tururi de scrutin din noiembrie 2014, ați umilit sute de mii de români, din afara României, cu același rezultat: ați pierdut alegerile. Acum, încălcați legea în cazul alegerilor parțiale și blocați dreptul la vot al celor din țară, iar peste două milioane de români nu au reprezentanți aleși în fruntea comunităților în care trăiesc.

Vă este teamă, ca și anul trecut, că veți pierde alegerile. Adevărul este că tocmai această teamă a dumneavoastră i-a făcut pe români să înțeleagă până unde puteți merge pentru a rămâne la putere. Sunteți în stare să încălcați Constituția, legile României și drepturile cetățenești pentru a vă atinge obiectivele politice personale. De aceea, veți pierde în continuare.

Am epuizat toate etapele politice pentru a vă determina să intrați în legalitate și să organizați alegerile parțiale. Am încercat să vă convingem că nu totul se învârte în jurul dumneavoastră, că două milioane de români au de suferit în plan local, acolo unde nu mai există autoritate, organizare și voință politică de rezolvare a problemelor specifice.

Sunt convinsă că în situația în care, spre exemplu, Bucureștiul ar fi rămas fără primar, nu v-ați fi permis să lăsați Capitala României un an sau aproape doi ani fără conducere. Noii dumneavoastră consilieri de imagine, cei care acum îl construiesc pe noul Victor Ponta, v-ar fi convins că ”NU DĂ BINE”.

Domnule Prim-ministru,

Fiecare român este la fel de important, fiecare comunitate trebuie tratată cu un egal respect. Aș prefera să nu ajungem în situația de a acționa în justiție pentru a pune legea pe masa Guvernului. Aș prefera să reveniți în legalitate, așa cum vă solicităm de la începutul anului, să nu mai pierdem timpul cetățenilor. Înainte de a apela la justiție, fac o ultimă încercare de a vă convinge să respectați legile și Constituția. Aveți ocazia, mâine, în cadrul ședinței de Guvern, să faceți ce trebuie ca Prim-ministru. În caz contrar, imediat ce vom avea toate răspunsurile necesare de la autoritățile publice, vom ataca în contencios administrativ refuzul Guvernului de a organiza alegerile parțiale, acolo unde funcțiile publice au devenit vacante.

Deznodământul nu poate fi decât unul, ca și în cazul Ordonanței traseismului. Legea e doar una, la fel și Constituția. Nu așteptați iar să fiți obligat pentru a vă îndeplini atribuțiile. Vă temeți de rezultatul alegerilor, dar mai bine pierdeți curajos (așa cum se poate întâmpla și în cazul nostru) decât să ascundeți, rușinos, urnele de vot.

Domnule Victor Ponta,

Puteți încerca să faceți și ceea ce e bine, nu doar ceea ce dă bine. Măcar acum, când chiar nu mai aveți ce să pierdeți. Organizați alegerile parțiale, lăsați oameni să voteze!

Alina Gorghiu

Copreședinte PNL"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ