Noua conducere a Senatului a fost aleasă... după 2 ore de dispute politice

| 02 feb, 20:15

Noul Birou Permanent al Senatului a fost ales după aproximativ două ore de dispute între PSD şi PNL pe marginea modului în care se calculează ponderea parlamentară. În acest sens, liberalii au solicitat o poziţie în plus în conducerea acestei camere a Parlamentului, iar social-democraţii s-au împotrivit.

Disputa dintre putere şi opoziţie a plecat de la eşecul negocierilor liderilor grupurilor parlamentare pe marginea componenţei Biroului Permanent şi a funcţiilor alocate.

Liderul senatorilor PSD Ilie Sârbu, a anunţat eşecul negocierilor şi improbabilitatea unei înţelegeri între liderii grupurilor. Din această cauză, acesta a solicitat un vot al plenului Senatului care să decidă ca alegerea noului Birou Permanentă să aibă loc luni.

Citeşte şi: Liberalii pregătesc o lovitură PUTERNICĂ la SENAT. BLAGA stă la pândă

Liderul senatorilor PNL a replicat faptul că în Regulamentul Senatului se precizează faptul că se poate ajunge la un vot al plenului abia după trei zile în care nu se ajunge la un consens al liderilor.

În plus, o altă dispută a vizat includerea sau nu a preşedintelui Senatului în calculul ponderii parlamentare care trebuie să se regăsească în Biroul Permanent.

Citeşte şi: Comisia juridică a Senatului are trei zile la dispoziţie să se pronunţe în cazul senatorului Ion Ariton

În timp ce Sârbu a afirmat că trebuie să se facă abstracţie de funcţia deţinută de Călin Popescu Tăriceanu, liberalii au afirmat că această funcţie face parte din Biroul Permanent şi ca urmare grupul PC nu ar trebui să mai primească o altă funcţie în conducerea Senatului.

”Numărul de reprezentanţi în Biroul Permanent ai fiecărui grup parlamentar, în care se include şi preşedintele Senatului, trebuie să respecte ponderea numărului de senatori ai fiecărui grup faţă de numărul total de senatori”, se arată în prevederea din Regulamentul Senatului asupra cărora PSD şi PNL şi-au disputat numărul de funcţii din conducerea acestei camere.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 feb, 08:27
Adam
Afacere tip franciza
Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ