Codul Muncii, modificat. Parlamentarii vor mai multă odihnă

| 05 feb, 17:20

Codului Muncii a fost modificat, joi, cu precizarea că repausul săptămânal este de "48 de ore consecutive", de regulă sămbăta şi duminica, pentru a elimina ambiguitatea din textul legal in vigoare, care se refera la "două zile" consecutive.

Prin proiect se propune înlocuirea prevederii că "repausul săptămânal se acordă în două zile consecutive, de regulă sămbăta și duminica" cu cea că "repausul săptămânal este de 48 de ore consecutive, de regulă sămbăta și duminica".

Comisia pentru muncă, familie și protecție socială s-a pronunțat pentru adoptarea propunerii legislative "pentru eliminarea interpretării legislative aduse în defavoarea angajatului".

Propunerea legislativă pentru modificarea Codul Muncii, este iniţiată de senatorii Liviu Pop şi Petru Frătean şi semnată de un grup numeros de parlamentari PSD şi UNPR.

În expunerea de motive, inițiatorii susțin că modificarea propusă este de natură să elimine interpretările prin care relația angajat-angajator poate fi dezechilibrată în favoarea celui din urmă și că forma propusă este mult mai concisă, nelăsând loc interpretărilor.

"Din păcate, de foarte multe ori, angajatorul, ajutat de ambiguitatea regăsită în textul reglementărilor legale, profită de neștiința angajatului, lăsându-i acestuia din urmă impresia că are foarte multe obligații și foarte puține drepturi, în speță, dreptul la repaus săptămânal", arată semnatarii proiectului.

Citeşte şi: Legea privind cartelele prepay, respinsă de Senat

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ