ÎNCĂ o zi liberă pentru români, din motive religioase

| 22 feb, 14:02

Româniiar putea să beneficieze de încă o zi liberă. Un senator PSD vrea să le dea concetăţenilor săi posibilitatea de a participa la slujbele religioase, motiv pentru care propune ca ziua de 6 ianuarie, Boboteaza, să fie sărbătoare legală şi zi liberă.

"Sărbătoarea Botezului Domnului - Boboteaza sau Epifania- este una dintre cele mai importante sărbători religioase de peste an, prăznuită în data de 6 ianuarie de către cei care sunt ortodocşi, catolici, precum şi de penticostali", susţine senatorul PSD Ovidiu Donţu, adăugând că 93, 28% din populaţie este cu religii declarate.

Proiectul a fost depus la Senat în 19 februarie şi se află în consultare publică.

În prezent, sărbători legale sunt considerate 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşti, 1 mai, prima şi a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie - Sfântul Apostol Andrei, 1 decembrie, prima şi a doua zi de Crăciun şi cele două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale ale cultelor religioase altele decât cele creştine.

Citeşte şi: Codul Muncii, modificat. Parlamentarii vor mai multă odihnă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ