Comisia juridică a Senatului are trei zile la dispoziţie să se pronunţe în cazul senatorului Ion Ariton

| 02 feb, 16:12

Biroul Permanent al Senatului a decis, azi, că membrii Comisiei juridice au termen de maxim trei zile pentru adoptarea unui raport în privința începerii urmăririi penale pentru senatorul Ion Ariton, a anunțat vicepreședinte Senatului, Cristian Dumitrescu.

Biroul Permanent a primit o solicitare din partea ministrului Justiției cu privire la o solicitare privind începerea urmăririi penale pentru senatorul Ion Ariton, solicitare determinată de faptul că domnia sa este senator și, în momentul în care exista această presupusă faptă, avea calitatea de ministru”, a spus Dumitrescu.

Potrivit acestuia, conform legii răspunderii ministeriale trebuie să Senatul trebuie să își dea acordul în privința cererii DNA.

"Biroul Permanent a stabilit pentru Comisia juridică un termen cu celeritate, adică de maximum trei zile, pentru a elabora raportul, urmând, în prima ședință, după ce raportul va fi realizat, să supunem plenului solicitarea astfel făcută (…) lunea viitoare, cel mai probabil, în prima ședință a Senatului”, a adăugat Dumitrescu.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut luni aviz de la Parlament pentru urmărirea penală a deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării, și senatorului Ion Ariton, fost ministru al Economiei, în dosarul "Gala Bute", în care sunt suspectați de fapte de corupție.

 

Citeşte şi: DOSARUL "GALA BUTE": Lovitură după lovitură, DNA cere aviz pentru URMĂRIREA PENALĂ a Elenei Udrea si Ion Ariton

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ