Sorin Roşca Stănescu aruncă BOMBA! Traian Băsescu nu SCAPĂ de PUŞCĂRIE

| 02 feb, 17:31

Sorin Roşca Stănescu aminteşte în cel mai recent editorial al său cine a fost beneficiarul banilor negrii din afacerea Microsoft, Traian Băsescu. În acest context, Sorin Roşca Stănescu consideră că fostul preşedinte ar trebui să stea după gratii ca şi fostul premier, Adrian Năstase.

Opinia publica a primit ieri o noua veste soc. Si anume ca, in 2009, cu ocazia alegerilor pentru functia prezidentiala, o parte insemnata din banii fraudati de catre unul dintre cele mai periculoase grupuri infractionale, cel din care face parte si Dorin Cocos, au fost utilizati, in mod direct, pentru sustinerea campaniei lui Traian Basescu. Atunci au fost tiparite patru milioane de cartonase, cu un mesaj semnat de acesta, adresat alegatorilor. Cartonasele au fost puse in plicuri si expediate cetatenilor. De aici incolo, incep doua contabilitati. Si una si alta, cu bani negrii. Implicand personalitati politice de prim rang. O fi stiut sau nu o fi stiut Florian Coldea, in 2009 sau ulterior, despre aceasta operatiune?

Citeşte şi: Gabriel Sandu a plătit mai mult decât a declarat oficial Traian Băsescu pentru campania electorală din 2009


In denunturile facute de un fost ministru al Comunicatiilor, precum si de alti membrii ai grupului identificat drept infractional de catre DNA, se vorbeste despre traficarea unei mari sume de bani, de peste patru milioane de euro, in diferite transe, in scopul utilizarii acestei sume pentru a plati costurile unui singur segment din campania prezidentiala a lui Traian Basescu, cel care acoperea expedierea de flyere, in plicuri postale, pe adresele a patru milioane de cetateni. Banii au fost extrasi dintr-o activitate infractionala de mare amploare, cunoscuta sub numele de dosarul Microsoft. O societate comerciala din grupul acelor societati pastorite, in 2009, de catre PDL, a primit sarcina de a se ocupa de tiparirea acestui urias volum de material propagandistic. La partid au ajuns, in acest scop, peste patru milioane de euro. Costul real al intregii operatiuni, evident, necontabilizata, atunci cand s-au facut raportarile oficiale privind cheltuielile din campania electorala, s-a ridicat la peste patru milioane de euro. Bani adusi la punga. Costul real, conform dezvaluirilor de ultima ora facute la DNA, nu a fost insa decat de cateva sute de mii de euro. Diferenta s-a topit pe drum. Pur si simplu, hotii s-au furat intre ei.

Adevarul iese la iveala pur si simplu pentru ca firma in cauza nu a mai primit nici cele cateva sute de mii de euro si a intrat astfel in mari dificultati financiare. De-a lungul ultimilor ani, reprezentantii ei au facut o serie intreaga de diligente pe langa mai marii PDL, incercand sa obtina plata facturilor. Au scris chiar un memoriu adresat doamnei Elena Udrea. Fara succes. Chiar astazi, ei s-au decis sa vorbeasca. Si au facut un denunt, cu subiect si predicat, la DNA.

Citeşte şi: Câți bani a costat campania pentru alegerile prezidențiale și de unde au luat bani partidele

Aceasta este ultima mare bomba la zi. Finalmente, acest denunt il vizeaza pe Traian Basescu. El a fost beneficiarul. Si nu avea cum sa nu stie cat costa sa tiparesti si sa trimiti patru milioane de corespondente electorale. Si nu avea cum sa nu stie ca acesti bani nu au fost niciodata raportati. Deci, erau bani negri. Iar operatiunea respectiva se cheama spalare de bani. Daca acuzatiile procurorilor din „Trofeul calitatii”, care au condus la condamnarea lui Adrian Nastase, s-ar dovedi vreodata a fi adevarate atunci, ceea ce aflam astazi ca a facut Traian Basescu, intrece de foarte multe ori, ca valoare, fapta fostului premier.

Acum, DNA stie. Stie si doamna Codruta Koveşi. Admitand ca pana acum nimic nu s-a stiut. Iar ancheta va trebui sa-si urmeze parcursul. Dar intrebarea cheie il vizeaza de domnul Florian Coldea. Generalul cu trei stele. Facut de Traian Basescu. Omul pe care l-a sustinut, in mod public, de nenumarate ori. Omul sau de incredere. Pana de curand. Acesta, in calitate de sef al celui mai important serviciu secret al tarii, obligat prin fisa postului sa apere Constitutia, a stiut sau nu a ştiut?

A stiut domnul Coldea, in 2009, ce se intampla? Dar dupa 2009 pana in prezent, in timp ce omul de afaceri batea la diverse usi si se milogea pentru a-si primi rasplata pentru prestatia ilegala facuta, a stiut sau nu a ştiut domnul Florian Coldea?

Si daca nu a stiut, de ce nu a stiut? Şi daca a stiut, ce a facut Florian Coldea cu ceea ce a stiut?, scrie Sorin Roşca Stănescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 feb, 08:26
Adam
Afacere tip franciza
Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
02 feb, 20:29
liviuioan
--TOTI PENTRU UNUL-UNUL PENTRU TOTI--
Foamea vesela de la MAI--2009-- berceanu--BLAGA--videanu--FLUTUR----mai--VIORICA .
02 feb, 18:45
lute
adunarea
S.R.S.da adunarea.Vin zilele cand Base a dat liber la ..upt. Doritorii sa stea cuminti la coada ,ca e pentru toata lumea ,inclusiv pentru autorul articolului
02 feb, 18:06
hiris
Traian Băsescu nu scapa
e un scenariu standard,asa a facut si cu Bercea Mondial ,dupa ce i-ai luat banii i-au dat cu flitu!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ