Horia Georgescu dă în judecată un fost senator PNL

| 20 feb, 10:07

Acuzații extrem de dure au fost lansate joi, de către un fost senator al Partidului Național Liberal, la adresa actualului șef al ANI, Horia Georgescu. Președintele Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, a precizat, că îl va da în judecată pe fostul senator al PNL, Sorin Roșca Stănescu, pentru o serie de acuzații dure lansate la adresa sa.

”Îl acționez în judecată. O delațiune scrisă după gratii de un infractor dovedit, condamnat la pedeapsa cu închisoare. Menționez că ANI a sesizat PICCJ (n.r.: Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie) în cazul SRS pentru fals în declarații, iar procurorii au început urmărirea penală în calitate de suspect”.

Reamintim că fostul senator al Partidului Național Liberal, Sorin Roșca Stănescu, a lansat, pe blogul personal, o serie de acuzații incendiare la adresa lui Horia Georgescu, șef al Agenției Naționale de Integritate, dar și la adresa fostului președinte al acestei instituții, Cătălin Macovei.

SRS vorbește de evenimente care s-ar fi petrecut în perioada în care Cătălin Macovei și Horia Georgescu lucrau pentru Direcția Națională Anticorupție ar fi primit informații din culisele Primăriei Capitalei, de la Traian Băsescu (primar) și Răzvan Murgeanu (viceprimar), despre diferite litigii, iar cei doi foști șefi ai ANI ar fi intervenit, în mod ”oportun”, ”în schimbul unei presupuse mite.”

Iată precizările lui SRS de pe blogul personal legate de Horia Georgescu:

”In aceasta calitate de vasnici luptatori DNA, cei doi au pus la cale o suveica. Prin intermediul altui mason, din aceeasi loje, Razvan Murgeanu, viceprimar al Capitalei, sub Traian Basescu si coleg de partid cu acesta, ei primeau informatii primare in legatura cu o serie de litigii existente in Primaria Capitalei, astfel incat puteau interveni, in mod oportun, pentru a santaja si a obtine sume importante de bani, sub forma de mita, in schimbul tacerii. O veritabila taxa de protectie. Ajutati fiind si de faptul ca, in calitatea pe care o aveau la DNA, aveau acces la site-ul institutiei care se ocupa cu prevenirea si combaterea spalarii banilor.

Il avertizez pe cititor, indiferent cine e acesta, ca textul de mai jos nu este un editorial, ci reprezinta o dezvaluire. Despre penalii unei loji masonice. Care, cu sprijinul altor penali, ai aceleasi loji masonice, au functionat savarsind infractiuni, atat in interiorul DNA, cat si la varful Autoritatii Nationale de Integritate. Iar capo di tutti capi s-a aflat la Cotroceni, a fost unul dintre principalii colaboratori ai presedintelui Traian Basescu, a condus, in mod direct, Comunitatea Nationala de Informatii si se numeste Daniel Moldoveanu. El este, in mod direct, legat prin loje si preocupari de tip infractional de trei personaje Catalin Macovei si Horia Georgescu, care au condus, succesiv, Agentia Nationala de Integritate, dupa ce s-au umplut de bube in cap la Directia Nationala Anticoruptie, si de Razvan Murgeanu, fost viceprimar al Capitalei si el colaborator apropiat al lui Traian Basescu.

Pentru a intelege ce si cum s-a intamplat si de ce sustin afirmatiile de mai sus, este obligatoriu sa vedem care sunt circumstantele sub care s-au lansat pe orbita principalii protagonisti. In primul rand, este vorba de tandemul Catalin Macovei – Horia Georgescu. Primul, a condus Agentia Nationala de Integritate mai multi ani, secondat fiind de cel de-al doilea, care a preluat, la randul sau, conducerea. Ce au facut cei doi in calitatile pe care le-au avut, face parte din fata vazuta si nevazuta a institutiei. O institutie laudata si apreciata, in mod constant, de institutiile internationale care au ignorant, cu desavarsire, o serie intreaga de circumstante sub auspiciile carora cei doi si-au desfasurat activitatea.

In 2004, Catalin Macovei era procuror la Parchetul Bucuresti. Seful sau direct, in calitate de prim-procuror, era Gabriela Dobrila. In acelasi an, 2004, la Parchetul Bucuresti a izbucnit un veritabil scandal deasupra caruia conducerea a incercat sa puna, rapid, un capac, pentru ca institutia sa nu poata fi discreditata public. Tanarul procuror Catalin Macovei, cel care urma, cu sprijinul colegului de loja, Daniel Moldoveanu si a lui Traian Basescu si a doamnei Monica Macovei, sa preia conducerea Agentiei Nationale de Integritate, institutie nou infiintata, a fost prins de catre colegii sai intr-un dosar in care a luat mita de la un clan de rromi. In situatia in care se afla, el a mimat sau chiar a facut un atac cerebral si a fost internat la Spitalul 9 de Psihiatrie. In prealabil insa, in viteza, incercand sa scape mai usor, si-a scris demisia. Dar Parchetul, pentru a nu suferi o grava lovitura de imagine, a dosit aceasta demisie si l-a trimis in concediu medical. Se poate verifica", scrie psnews.ro.

Citeşte şi: Roşca Stănescu, DEZVĂLUIRI bombă: Loja masonică "DNA". Cum este implicat TRAIAN BĂSESCU

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 feb, 11:00
Marcu
penali de penali
Eu nu inteleg cum acesti infractori de drept comun aflati dupa gratii, se distreaza scriind pe bloguri?! Astia sunt la puscarie, sau in statiune de odihna? De ce nu sunt scosi la munca in folosul comunitatii ca sa-si consume energia? IP-urile, cate doi intr-o camera? Ia sa fie bagati la comun, poate ar avea timp sa mediteze asupra ceea ce au fac ut, nu sa dea -EI- sentinte de dupa gratii!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ