UDMR a organizat un concurs de tăiat porci. Kelemen Hunor, cap de listă. FOTO

| 07 feb, 17:27

Peste 30 de echipe din județele Satu Mare, Sălaj, precum și din Ungaria au participat sâmbătă la cea de-a V-a ediție a concursului de tăiat porci organizat la Tășnad de filiala UDMR.

 

Potrivit președintelui executiv al UDMR Satu Mare, Nagy Szabolcs, au fost tăiați 32 de porci, doi dintre ei fiind pentru echipaje din Ungaria și pregătiți în general după metode tradiționale, dar și după fanteziile echipelor.

Echipele au gătit ce au dorit, obligatorie fiind prepararea caltaboșilor și cârnaților. Au fost pregătite fel de fel de tocănițe, supe, grătare, varză cu carne, sângerete, jumări, sarmale. Nu au lipsit nici alte preparate, cum ar fi tocăniță de ficat de porc mistreț, preparat de echipa din comuna Odoreu, haioșele preparate de echipa din Viile Satu Mare, lichiorul de zmeură din Turulung sau pălinca de dovleac adusă de echipa din Napkor (Ungaria).

Cel mai mare porc a avut 260 kg și a fost preparat de echipa din Livada, în vreme ce echipele din Odoreu și Lazuri s-au întrecut la "cel mai lung cârnat".

Un juriu format din specialiști va degusta probele fiecărei echipe, urmând să premieze cel mai bun cârnat, cel mai lung, cea mai organizată echipă, prepararea mâncărurilor tradiționale, dar punându-se accent și pe ornarea standurilor.

"Juriul are bătaie de cap mai mult la caltaboși și cârnați, care se prepară de fiecare echipă. Ies în evidență caltaboșii cu gust deosebit, sau cârnațiul cu lămâie sau condimente mai interesante. Depinde de zonele de unde vin echipele. Este cârnat cu lămâie, care nu poți să-l compari cu cel tradițional", a spus Tamas Huszti, membru al juriului.

Printre cei prezenți la eveniment s-a numărat și președintele UDMR, Kelemen Hunor, acesta vizitând fiecare stand în parte.

"Mă bucur că la a V-a ediție sunt din ce în ce mai mulți. Este o atmosferă foarte plăcută. Încet, încet va deveni o tradiție ceea ce fac colegii din Satu Mare. Mă bucur că am putut veni să fiu împreună cu ei", a spus Kelemen Hunor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 feb, 01:44
Alex
Sugestie
Nu au taiat nici un ungur?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ