CSM a sesizat Inspecția Judiciară pentru declarații făcute de președintele UDMR

| 02 feb, 12:25

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară cu privire la declaraţiile preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, referitoare la dosarul privatizărilor strategice. Liderul maghiar a spus că, prin sentinţă, Nagy Zsolt "a fost nedreptăţit şi a fost sancţionat". CSM a decis sesizarea inspectorilor judiciari, după declarația făcută de preşedintele UDMR.

CSM a decis sesizarea inspectorilor judiciari, după ce preşedintele UDMR a declarat că fostul ministru Zsolt Nagy "a fost nedreptăţit şi a fost sancţionat … . Trebuie să fie foarte clar, cazul lui nu este un caz de corupţie. Nu există nicio dovadă împotriva lui".

Inspecţia Judiciară urmează să verifice dacă şi în ce măsură a fost adusă atingere independenţei şi imparţialităţii judecătorilor şi procurorilor implicaţi în activitatea de soluţionare a dosarului privatizărilor strategice, precum şi dacă a fost adusă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său, conform unui comunicat de presă al CSM.

"Mai există cazul lui Nagy Zsolt, care a fost nedreptăţit şi condamnat la închisoare. Libertatea înseamnă altceva pentru Nagy Zsolt. Trebuie să fie un lucru foarte clar, cazul lui nu este un caz de corupţie, nu există nicio dovadă împotriva sa, nu s-a privatizat nicio firmă de stat pe vremea lui. Din stenogramele înregistrate cu ocazia convorbirilor purtate de alte persoane s-au tras concluzii cu privire la cazul lui şi în baza acelor stenograme a fost condamnat Nagy Zsolt. El are nevoie de sprijnul nostru, de solidaritatea noastră. Cu siguranţă nu va renunţa la lupta pentru adevăr, nici noi nu trebuie să renunţăm la lupta pentru adevăr", a spus Kelemen Hunor, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la gala de aniversare a 25 de ani de la înfiinţarea UDMR.

Foştii miniştri Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy au fost încarceraţi în 27 ianuarie, după ce au fost condamnaţi definitiv de Instanţa Supremă la 4 ani şi 8 luni, respectiv 4 ani de închisoare, în dosarul privatizărilor strategice, alături de alte persoane.

Citește și: Cum era VICTOR CIUTACU să ajungă în lotul Sereș

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ