Cum era VICTOR CIUTACU să ajungă în lotul Sereș

| 27 ian, 20:05

Victor Ciutacu povestește un episod mai puțin cunoscut din viața sa. Jurnalistul a activat, pentru o scurtă perioadă, în echipa de consilieri a ministrului Economiei, Codruț Sereș.

Foștii miniștri Codruț Șereș și Zsolt Nagy au fost condamnați definitiv pentru trădare. Șereș a primit o pedeapsă de patru ani şi opt luni de închisoare, în vreme ce Nagy va avea de ispășit o sentință de patru ani de închisoare, în dosarul privatizărilor strategice.

Iată editorialul scris de Victor Ciutacu pentru DCNews:

Ziua când m-a iubit Dumnezeu


Toți cei care mă cunosc măcar binișor știu că, după o experiență guvernamentală de trei ani și reîntoarcerea bruscă în presă, n-am vrut să mai lucrez la stat. Cum-necum, însă, în pofida condițiilor demente pe care le-am pus tocmai ca să nu fie acceptate, am ajuns consilierul lui Codruț Șereș.

Am stat acolo două luni în cap, iar ziua de 1 martie 2005, când m-am înființat dis de dimineață în biroul lui să-l anunț că e mai bine pentru amândoi să plec pe loc, a fost cea în care Dumnezeu mi-a arătat o dovadă de iubire.

La două luni și ceva după, ministrul a fost ras din funcție, iar responsabilul privatizărilor în domeniul energetic arestat și distrus pe viață. Principala acuzație adusă a fost că ar fi trădat statul român și, prin intermediul unor consultanți internaționali transformați în spioni, ar fi pus pe masa italienilor, în cadrul procesului de privatizare pe care am refuzat să-l girez ca președinte de comisie, distribuția de energie electrică din zona de sud a Munteniei. 

Azi, Codruț Șereș, om alături de care nu am putut lucra din motive de nepotrivire umană, dar care ulterior a avut puterea să recunoască în privat că a greșit față de mine, a ajuns în pușcărie. Și-mi pare rău. Va sta câțiva ani pentru o privatizare realizată în beneficiul aceluiași cumpărător, în condițiile negociate în timpul faimoasei "trădări" și prezentată de toate guvernele care s-au succedat drept unul dintre marile succese în domeniu.

P.S. Știu, țin cu corupții, nu-i nevoie să-mi amintiți”.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ