Foştii miniştri ai Culturii, Kelemen, Diaconu, Haşotti, Barbu, denunţaţi pentru abuz în serviciu

| 05 feb, 17:43

Sindicatul RomâniaFilm i-a denunţat pentru abuz în serviciu la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe foştii miniştri ai Culturii, Kelemen Hunor, Mircea Diaconu, Puiu Haşotti, Daniel Barbu şi Gigel Ştirbu.

"Plângerea o formulăm pentru infracţiunea de abuz în serviciu prevăzută şi pedepsită de articolul 297 din Codul de procedură penală, având în vedere vătămarea produsă Regiei Autonome a Distribuţiei Exploatării Filmelor «RomâniaFilm», cu sediul în Bucureşti, (...), reprezentată legal prin Director General dl. Marius Cristian Iuraşcu, instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii. Implicit, vătămarea adusă Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor «RomâniaFilm» afectează drepturile şi interesele salariaţilor acesteia, membri ai sindicatului nostru", s-a menţionat în denunţ.

Citeşte şi: INCENDIAR! Elena Udrea, îndrăgostită de un fost MINISTRU

Astfel, Sindicatul RomâniaFilm afirmă în denunţul înregistrat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că regia are datorii, că angajaţii nu şi-au primit salariile, iar la acest moment utilităţile nu pot fi plătite din lipsă de fonduri.

"Conform art. 297 alin (1) din Codul Penal, fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică", se mai arată în denunţul formulat la PICCJ.

Citeşte şi: DNA cere încuviințarea urmăririi penale pentru un fost ministru

În luna noiembrie, angajaţii Sindicatului RomâniaFilm au pichetat sediul Ministerului Culturii, timp de o săptămână, însă niciuna dintre problemele existente ale regiei nu au fost soluţionate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ