REVOLTĂTOR! UDMR interzice statuia lui EMINESCU la Carei

| 25 feb, 17:10

Consilierii UDMR Carei au votat  la şedinta Consiliului Local împotriva amplasării în oraş a bustului lui Mihai Eminescu, poetul naţional al României, scrie Buletindecarei.ro.

Consilierii UDMR Carei au votat ieri, la şedinta Consiliului Local, împotriva amplasării în oraş a bustului lui Mihai Eminescu, poetul naţional al României, scrie Buletindecarei.ro.

În sala de şedinte nu au fost reprezentanţi ai presei sătmărene de limba română şi nici cameramani de la televiziunile locale, ca urmare a intervenţiei primarului UDMR Eugen Kovacs.

Motivele invocate pentru refuzul amplasării bustului poetului naţional Mihai Eminescu în parcul din faţa tipografiei, ce adăposteste şi alţi scriitori maghiari , sunt mai mult decât puerile şi se referă la faptul că nu a fost menţionat materialul din care va fi realizat acesta.

De altfel, nu este prima dată când Consiliul Local Carei refuză amplasarea busturilor unor personalităţi româneşti. În momentul în care liberalul Adrian Bucureştean a readus în atentia consilierilor faptul că şi acum un an înainte de a refuza amplasarea busturilor lui Ionel Brătianu şi regele Ferdinand a fost solicitată o amânare pentru discuţii pe îndelete, primarul Kovacs răbufneşte şi dezvăluie că de fapt sunt deranjaţi de alăturarea lui Mihai Eminescu celorlalte busturi maghiare din parc.

„Cum pot să pun 3 statui unul lângă altul, e o aberaţie… nu e treaba consilierilor să decidă aceste treburi…Nu se poate monta acolo fără să spună un specialist”, a afirmat primarul Eugen Kovacs conform sursei citate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ