Kelemen Hunor: Pentru 2015 nu există nicio înțelegere cu Guvernul Ponta

| 22 feb, 13:45

UDMR nu a făcut nicio înţelegere pentru susţinerea Guvernului Ponta în 2015, a anunţat liderul formaţiunii Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a declarat că partidul pe care îl conduce nu face parte din majoritate, astfel că nu s-a parafat nicio înţelegere pentru anul în curs cu guvernul Ponta, pentru o susţinere parlamentară sau de altă natură. În schimb, Kelemen s-a întâlnit recent cu liderii noului PNL Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, cu care a discutat aspecte ce ţin de sistemul electoral, printre care renunţarea la votul uninominal.

Citeşte şi:  Victor Ponta: Voi propune schimbări radicale în PSD

„Eu am avut o promisiune, care era și o promisiune de bun simț anul trecut, când am ieșit noi de la guvernare, pentru că am ieșit luând noi această decizie, nu fiind dați afară. Am spus că la învestitura Guvernului veți avea votul nostru. Și la buget, am spus că vom susține bugetul și pentru 2015 nu am făcut nicio înțelegere, nu facem parte din majoritate, pentru 2015 acum nu există nicio înțelegere, nici de susținere parlamentară, nici de altă natură”, a spus Kelemen Hunor, la postul B1 TV.

O înțelegere a avut în schimb, în cadrul unei întâlniri recente, cu liderii noului PNL, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu. Liderul UDMR Kelemen Hunor a căzut de acord împreună cu aceștia asupra unor aspecte ce ţin de schimbarea sistemului electoral.

„Am discutat de sistemul electoral și despre posibilitatea de a schimba sistemul electoral în perioada următoare și am căzut de acord că și ei și noi susținem principiul reprezentării proporționale”, a adăugat liderul UDMR.

„Noi susținem să ne întoarcem pe lista județeană, lista de partid și cu o nuanță importantă - să existe și o listă națională pentru ultimul tur de repartizare a mandatelor din voturile care rămân neutilizate. Echilibrarea să se facă de pe o listă națională”, a punctat acesta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ