LASZLO BORBELY: O să îmi demonstrez nevinovăţia

| 24 feb, 18:16

Deputatul UDMR Laszlo Borbely a declarat, marţi, după ce Comisia juridică a aprobat încuviinţarea începerii urmăririi sale penale, că a cerut colegilor să aprecieze, conform conştiinţei şi pregătirii, cazul său, iar la baza redeschiderii dosarului său stă un autodenunţ de nicio pagină, neverificat.

„În data de 7 ianuarie am aflat din presă că s-ar cere redechiderea dosarului care a fost închis, cererea de începere a urmăririi penale faţă de mine, cerere care a fost respinsă de Camera Deputaţilor în septembrie 2012. Tot din presă am aflat că la ICCJ se va discuta în lipsa mea acest caz. Nu am făcut nicio declaraţie până acum, consider că nu prin declaraţii îţi rezolvi problemele din justiţie. Dar, evident, participând la Comisia juridică (...). Nu am cerut nimic de la colegii din comisie. Am cerut un singur lucru. Am considerat că ei, fiind reprezentanţi ai poporului, conform conştiinţei şi pregătirii lor, pot să deceleze şi să se aprecieze prin vot justeţea celor prezentate de mine", a afirmat Borbely.

Citeşte şi: Laszlo Borbely, AVIZ POZITIV pentru urmărirea penală

El a arătat că a aflat acum două săptămâni care este motivul redeschiderii dosarului său.

„În 2014, în ianuarie, după un an de zile, am primit în mod oficial de la DNA neînceperea urmăririi penale. Au avut timp de un an şi jumătate ca să analizeze că au apărut sau nu elemente noi la dosar. Care este aşa-zisul element nou? Un autodenunţ de nicio pagină, care a fost depus în 29 decembrie la DNA Oradea de către un autodenunţător care se referă la faptul că ar fi un intermediar care a primit de la un om de afaceri din Oradea 50.000 de euro şi ar fi predat aceşti bani la o benzinărie din Satu Mare unui necunoscut care, cică, trebuia să-mi dea aceşti bani. Procurorii, în această speţă, conform procedurii penale, au obligaţia să verifice informaţiile minimale în legătură cu autodenunţul. Aşa cum a spus procurorul general în urmă cu o săptămână: «dacă există indicii temeinice, atunci într-adevăr trebuie cerut redeschiderea dosarului». Ori, vă repet, acest autodenunţ de nicio pagină stă la baza ordonanţei care, după ce a fost depus, scris de mână, în 29 decembrie 2014, în data de 5 ianuarie 2015 deja a fost trimisă la ICCJ ordonanţa de redeschidere a cererii urmăririi penale. Nici măcar cel care ar fi dat banii, acel om de afaceri din Oradea, nu a fost întrebat dacă a dat banii sau nu intermediarului. Nu-l cunosc nici pe intermediar, nici pe omul de afaceri menţionat în autodenunţ”, a explicat Borbely.

El a mai spus că în autodenunţ se afirmă că ar fi primit aceşti bani pentru lucrări efectuate la Apele Române, dar această firmă nu a avut niciun contract cu Apele Române.

Citeşte şi: DNA cere încuviințarea urmăririi penale pentru un fost ministru

„În autodenunţ se afirmă că aş fi primit aceşti bani pentru unele lucrări efectuate la Apele Române. Din informaţiile mele, această firmă nu a avut niciun fel de conctract cu Apele Române, acest aspect nefiind verificat de procurori. Nemaivorbind de faptul că acest autodenunţ putea fi baza unui nou dosar pentru că nu are nicio legătură cu dosarul închis”, a adăugat Borbely.

Laszlo Borbely a mai arătat că el consideră că s-a făcut un abuz şi o să-şi dovedească nevinovăţia.

„Consider că s-a făcut un abuz şi evident că o să-mi demonstrez nevinovăţia şi o să fac demersurile legale care îmi sunt la îndemână pentru a-mi demonstra nevinovăţia”, a arătat Borbely.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, cererea Ministerului Justiţiei de încuviinţare a începerii urmăririi penale a fostului ministru al Mediului Laszlo Borbely, cu 16 voturi "pentru", 5 "împotrivă" şi 3 abţineri, a anunţat vicepreşedintele comisiei Ciprian Nica.

Raportul comisiei va fi înaintat Biroului Permanent, care va decide data şedinţei plenului Camerei, în care deputaţii se vor exprima prin vot secret.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ