Fost director RATB, trimis în judecată de DNA în al doilea dosar

| 25 feb, 17:18

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Viorel Popescu, fost director general al Regiei Autonome de Transport București (RATB), pentru trafic de influență.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, au mai fost deferiți justiției Marian Brebeanu, sub control judiciar, administrator al unei societăți comerciale, pentru cumpărare de influență, și Marian Romică Nițu, fost consilier al directorului general al RATB, pentru mărturie mincinoasă.

DNA precizează că, în decembrie 2011, premergător sărbătorilor de iarnă, Viorel Popescu, în calitate de director general RATB, a primit pentru sine, în mod indirect, de la Brebeanu și de la un alt om de afaceri, la sediul Regiei, suma de 2.500 euro.

"În schimbul acestei sume de bani, primită prin intermediul consilierului său, Popescu urma să intervină pe lângă funcționarii competenți din RATB, în scopul derulării în condiții avantajoase pentru firmele celor doi oameni de afaceri a unui contract al cărui obiect îl constituia vânzarea de către această instituție a unui număr de 232 de mijloace de transport casate (din parcul propriu în vederea dezmembrării și valorificării ulterioare a deșeurilor rezultate), precum și în vederea atribuirii ulterioare a unor alte contracte similare către societățile celor două persoane", se arată în comunicat.

Sursa citată menționează că, în 29 ianuarie 2015, Marian Nițu, cu ocazia audierii sale, a făcut afirmații mincinoase cu privire la împrejurări esențiale cauzei, în sensul că a negat modalitatea de remitere prin intermediul său a sumei către directorul RATB.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri mobile și imobile aflat în proprietatea lui Popescu și Brebeanu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Viorel Popescu a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pe 18 septembrie 2014, pentru abuz în serviciu, în scopul obținerii, pentru sine ori pentru altul, de foloase necuvenite, cu consecințe deosebit de grave și pentru conflict de interese.

Tag-uri: DNA, RATB, viorel popescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ