Tolontan, despre bilanțul DNA: Kovesi să recunoască faptul că n-a avut puterea să acționeze împotriva unora

| 24 feb, 11:31

Cătălin Tolontan, unul din jurnaliștii de la care au pornit multe anchete DNA, a subliniat că Laura Codruța Kovesi ar trebui să recunoască faptul că anumite personaje din lumea puterii au fost ocolite de procurorii anticorupție.

"DNA a arătat că se poate într-o ţară în care mulţi cred că nimic nu se poate schimba. Dar ar fi onest faţă de contribuabili ca astăzi, la bilanţul DNA, Codruţa Kovesi să recunoască faptul că n-au avut puterea să acţioneze împotriva unor anumite personaje.

Cînd Elena Udrea a spus în Parlament că nu e normal ca 4 ani să nu fie întrebată nimic şi dintr-o dată să înceapă atîtea dosare cu ea, a avut dreptate", a spus Cătălin Tolontan la Europa FM.

Citește și: Kovesi, la bilanțul DNA: 2014, un an record. Cei mai mulți demnitari de rang înalt investigați

"Eu nu afirm că DNA a încropit dosarele acum pentru că au existat probe şi s-a lucrat, cel puţin la Gala Bute. De fapt, abia în 2015 au putut să dea drumul acestor dosare. Dovada că au avut probe e că ştiau încă din aprilie 2014 de banii întorşi prin firma lui Gărdean lui Obreja şi unor personaje din minister", a mai spus jurnalistul.

Ziaristul Gazetei a mai atras atenţia asupra unei neconcordanţe în raportările DNA: "Cînd vorbeşte despre 1.000 de condamnaţi, funcţionari publici, demnitari şi miniştri, am impresia că DNA vorbeşte de fapt despre condamnări şi nu despre persoane. Condamnaţii sînt mai puţini decît condamnările şi nu cred că e OK să se supraraporteze infracţionalitatea".

Citește și: Avocaţii Elenei Udrea CONTESTĂ votul din Parlament

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ