Klaus Iohannis: să depăşim definitiv situaţiile în care Parlamentul se opune anchetării membrilor săi

| 24 feb, 12:52

Președintele Klaus Iohannis a ținut un discurs la ședința prezentării bilanțului activității DNA pe 2014. Șeful statului a felicitat instituția pentru rezultatele pe care le-a obținut, afirmând că lupta anticourpție este una dintre prioritățile sale. În plus, Iohannis a declarat că trebuie depăşite definitiv situaţiile în care Parlamentul se opune anchetării membrilor săi.

Klaus Iohannis a lăudat acvtivitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie din anul 2014.

"DNA şi-a câştigat pas cu pas un loc între cele mai bine situate instituţii. La această performanţă recunoscută de Comisia Europeană au contribuit o echipă de procurori şi poliţişti, un cadru legislativ adecvat, sprijinul acordat de alte autorităţi, susţinerea din partea organismelor internaţionale şi implicarea societăţii civile. Datele şi cifrele reflectă faptul că DNA a funcţionat cu motoarele turate în 2014, vă felicit şi vă încurajez să mergeţi mai departe

1.23.24 am apreciat rezultatele record atinse anul trecut...cel mai mare nr de dosare instrumentate, cel mai mare nr de rechizitorii şi cel mai mare nr de soluţii definitive de condamnare în dosare de mare corupţie

1.24.12 acetse performanţe sunt rezultatul unor eforturi deosebite

1.24.25 un alt aspect la care aş dori să mă refer e cel al anchetelor desfăşurate de DNA, care vizează oameni din sfera publică...trebuie să depăşim definitiv situaţiile în care parlamentul se opune anchetării membrilor săi, sper ca partidele să-şi respecte angajamentul de a face mai simple procedurile parlamentare care privesc cererile justiţiei.", a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis: POLITICIENII SĂ NU MAI FACĂ PRESIUNI PE DOSARE

"Să nu mai avem declaraţii ale oamenilor politici care vizează cazuri instrumentate de procurori sau judecători, e de apreciat promptitudinea cu care CSM a reacţionat şi a contribuit prin poziţiile sale publice la aşezarea discursului într-un registru de echilibru şi responsabilitate.", a adăugat preşedintele României.

Iohannis: RECUPERAREA PREJUDICIILOR, OBLIGATORIE

"Recuperarea prejudiciilor şi resursele de care dispune Parchetul...recuperarea este asemenea executării pedepsei, obligatorie nu opţională, reflectă eficienţa luptei anticorupţie şi descurajează fenomenul, situaţia din prezent este în cuantum de aproximativ 10%, este inacceptabil, trag un semnal de alarmă şi solicit să ia în serios această problemă, care devine de importanţă deosebit. O analiză ar putea duce la sporirea resurselor pt DNA, cu toţii am avea de câştigat din această investiţie publică, ar fi o investiţie în viitorul naţiunii noastre.", a spus preşedintele, Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Laura Codruţa Kovesi, la bilanțul DNA: 2014, un an record. Cei mai mulți demnitari de rang înalt investigați

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ