KLAUS IOHANNIS: Merg în Republica Moldova cu un mesaj foarte CLAR

| 24 feb, 14:29

Președintele Klaus Iohannis efectuează marți și miercuri o vizită oficială în Republica Moldova, unde se va întâlni cu omologul său, Nicolae Timofti, cu premierul moldovean, Chiril Gaburici, cu președintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu, și cu liderii ai partidelor.

"O invitaţie căreia demult am vrut să îi dau curs a existat imediat după preluarea funcţiei de preşedinte, dar am dorit să aştept până când în Republica Moldova este un guvern în funcţiune. Vreau să subliniez încă o dată importanţa pe care o acord relaţiei cu Republica Moldova. Între România şi Republica Moldova există relaţii foarte speciale, unice în Europa zilei de azi. Vreau să îmbunătăţesc aceste relaţii. Mesajul cu care merg acolo este unul foarte clar: Romania sprijină Moldova, ne dorim un parcurs european al Republicii Moldova. Este un mesaj pe care l-am dat şi în campanie şi după campanie şi cu care voi continua. Sunt bucuros că voi avea ocazia să am toate aceste întâlniri", a declarat Iohannis pe aeroportul Otopeni.

La Chișinău, președintele Iohannis va avea marți, convorbiri între patru ochi, cu omologul său moldovean și cu participarea celor două delegații la reședința de stat. Ulterior, cei doi șefi de stat vor susține o declarație de presă. De asemenea, președintele Republicii Moldova va oferi un dineu oficial în onoarea președintelui român la Combinatul de vinuri "Cricova".

În aceeași zi, șeful statului va avea convorbiri cu convorbiri cu prim-ministrul Republicii Moldova, Chiril Gaburici.

Miercuri, președintele Iohannis va avea întrevederi cu președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu, președintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, și convorbiri cu președintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu.

El va participa și la ceremonia depunerii coroanei de flori la monumentul "Ștefan cel Mare și Sfânt" și va vizita Universitatea de Stat din Moldova, unde va susține o alocuțiune în fața studenților.

Inițial, președintele Klaus Iohannis trebuia să efectueze vizita în Republica Moldova în 22-23 ianuarie, însă a fost amânată până după validarea unui guvern la Chișinău.

După vizita în Republica Moldova, președintele Iohannis va efectua o vizită și în Germania.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: să depăşim definitiv situaţiile în care Parlamentul se opune anchetării membrilor săi

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ