377 de milioane de euro din despăgubiri ilegale pentru DORIN şi ALIN COCOŞ

| 26 feb, 17:21

377 de milioane de euro de la ALINA BICA pentru familia ELENEI UDREA. Potrivit anchetatorilor, ALINA BICA  a acordat, din despăgubiri ilegale, 377 de milioane de euro.Banii ar fi ajuns la DORIN şi ALIN COCOŞ.

ALINA BICA a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, două fapte de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi două fapte de favorizare a infractorului. Alături de ea au fost trimşi în judecată Dorin şi Alin Cocoş, Adriean Videanu.

Potrivit procurorilor, Alina Bica a primit mită, la data de 14 iunie 2014, un teren de 4452 mp la Snagov într-un dosar de 377 de milioane de euro. Apare însă o PROBLEMĂ.

În primul rechizitoriu se vorbeşte despre suma de 377.282.300 lei, suma care a fost plătită omului de afaceri Stelian Gheorghe, reprezentând despăgubiri pentru un teren de 13,0535 ha, situat în Bucureşti, zona Plumbuita, deşi, în realitate, acel teren valora mult mai puţin.

Râmăne de văzut dacă, suma de bani primită a fost în euro sau în lei.

Alina Bica a primit terenul indirect, prin intermediul consilierului său Ionuţ Mihăilescu, şi în cote egale cu acesta.

"Primirea acestui teren a fost mascată prin acte succesive derulate în timp şi a fost circumscrisă folosului, aflat în strânsă legătură cu validarea pe care a dispus-o, în mod abuziv, în perioada noiembrie 2010 – 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat şi de reprezentantă a Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor şi care a corespuns interesului inculpaţilor Cocoş Dorin şi Cocoş Alin, în legătură cu dosarul de despăgubire nr.22714/FFCC având ca obiect suma de 377.000.000 euro", susţin procurorii în referatul de trimitere în judecată.

Citeşte şi: LOVITURĂ pentru ELENA UDREA! Cerere neobişnuită a procurorilor DNA

Alina Bica mai este acuzată de abuz în serviciu prin ridicarea sechestrului asigurător impus asupra asupra unui pachet de 80 de acţiuni deţinut de Adriean Videanu, cercetat de DIICOT pentru crearea unui prejudiciu de 120 de milioane dolari şi punerea în pericol a sistemului energetic naţional pe segmentul gazelor naturale. Mai mult, Alina Bica este acuzată că "a asigurat interesul infracţional al inclulpatului Videanu Adrian" exercitând abuziv şi complice un drept legal şi funcţional aflat numai în competenţa Judecătorului de drepturi şi libertăţi, acela de a dispune restituirea acţiunilor şi a ridica sechestrul aplicat.

Alina Bica "l-a ajutat efeciv de Videanu Adriean (...) deoarece i-a înlăturat indisponibilizarea legală şi a permis acestuia să-şi pună la adăpost cele 80 acţiuni sechestrate şi să obţină foloase necuvenite, în detrimentul autorităţilor judiciare, cărora le-a blocat, în acest mod infracţional, demersurile legale necesare recuperării prejudiciilor. Ridicarea măsurii asiguratorii (...) periclitează şi îngreunează recuperarea prejudiciului, prin posibilitatea şi facilitarea înstrăinării acţiunilor respective ori a folosirii lor drept garanţie pentru obţinerea de împrumuturi, demersuri infracţionale apte să menţină profitabilitatea firmei, în dauna autorităţilor judiciare, cărora le-a rămas doar un document de sertar nefolositor şi au fost puse în imposibilitatea derulării demersurilor judiciare în vederea recuperării prejudiciului", se arată în referatul procurorilor de trimitere în judecată.

Citeşte şi: Alina Bica, Adriean Videanu, Dorin şi Alin Cocoş au fost trimiși în judecată în dosarul Bica 2

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 mar, 07:59
Florin Stefan
Oferta
Cea mai accesibila oferta de lucru online! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire online, de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim toate detaliile dupa ce trimiteti un mesaj cu textul ”Info” la aceasta adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ