Veşti proaste pentru bucureşteni: se scumpesc biletele RATB!

| 25 feb, 21:47

Unul dintre proiectele RATB din 2015 se referă la majorarea tarifelor de călătorie. Directorul general al RATB, Vincenţiu Daniel Antonescu, a spus că o ajustare la 1,8 lei sau 2 lei pe o călătorie ar putea să mai resusciteze RATB pe partea de încasări şi în această privinţă făcut o solicitare către Consiliul General.

"Suntem în tratative. Aşteptăm un semnal pozitiv din partea lor", a spus şeful RATB într-un interviu pentru Agerpres.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) intenţionează să demareze în 2015, cu sprijinul Primăriei Capitalei, o licitaţie pentru achiziţionarea unui număr de 500 de autobuze, să fabrice în uzina proprie cel puţin 10 tramvaie şi să modernizeze alte 10 pentru îmbunătăţirea transportului public din Bucureşti, a declarat Vincenţiu Daniel Antonescu.

Asigurarea resurselor financiare reprezintă principala problemă cu care se confruntă regia la ora actuală, însă concretizarea proiectului privind transformarea regiei în societatea comercială ar permite atragerea de fonduri europene pentru dezvoltare şi investiţii, consideră şeful RATB.

Acesta a mai vorbit în interviu despre proiectele regiei în 2015, despre necesitatea majorării tarifelor de călătorie, precum şi despre posibilitatea introducerii unui sistem limitat de gratuitate pentru pensionari.

Vincenţiu Daniel Antonescu: Cred că din punct de vedere social ar fi mai bine ca acest preţ să rămână pe loc sau transportul în comun să fie gratuit, de ce nu? Însă din punct de vedere economic, noi nu mai reuşim să ne acoperim aceste cheltuieli.

Din 2008 au crescut costurile cu carburanţii, au crescut şi costurile salariale dar şi TVA. Încercăm să ţinem un echilibru şi pe partea salarială pentru că noi nu am intervenit în jos cum s-a întâmplat în alte ramuri ale economiei. Am păstrat oamenii pe aceleaşi salarii.

Un bilet de călătorie a rămas tot la un preţ de 1,3 lei, şi, repet, pentru cei care îşi validează biletul de călătorie. Eu cred că o ajustare la 1,8 lei sau 2 lei pe o călătorie ar putea să ne mai resusciteze pe partea de încasări.

Vincenţiu Daniel Antonescu: Da, într-adevăr, avem un procent ridicat de călători care nu plătesc călătoria, iar toate acestea se regăsesc şi în neputinţa noastră de a oferi un transport civilizat pentru că din 100% avem un procent mic de călători plătitori şi pe aceştia îi mai şi înghesuim în mijloacele de transport. Este clar că o să apară nemulţumiri din rândul celor care sunt călători corecţi.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ