Ponta: Mesajul meu pentru UDMR este de a păstra dialogul

| 17 apr, 14:55

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat vineri, după Congresul UDMR, că Transilvania și Clujul sunt un model de conviețuire și mesajul său pentru UDMR este de a păstra dialogul.

'Ne aflăm la Cluj și aici sunt de acord și cu primarul și cu toți că, într-adevăr, Clujul e un exemplu de conviețuire, de dezvoltare a tuturor, minoritate, majoritate.

Ne aflăm în Transilvania, care e zona din România cu cele mai multe minorități, cu cele mai multe religii, cu cel mai bun exemplu de conviețuire și, așa cum am făcut-o de fiecare dată, o să sprijin toate proiectele de dialog.

Mesajul meu pentru cei de la UDMR — chiar dacă acum noi suntem la guvernare, ei sunt în opoziție, e normal, e democratic acest lucru — a fost acela de a păstra întotdeauna dialogul. Dacă nu există dialog, apare confruntarea și în confruntare întotdeauna pierdem toți', a spus Victor Ponta.

Premierul a adăugat că se poate discuta despre toate revendicările minorităților.

'Sunt convins că putem să dialogăm despre toate revendicările minorităților, despre tot ceea ce noi considerăm că este normal să avem într-o țară europeană și, cel mai important — și aici mă refer la ce e direct responsabilitatea mea — e să ne dezvoltăm economic, să avem o prosperitate de care au nevoie și românii, și maghiarii, și toți cei care trăiesc în România, în așa fel încât să fie o țară în care fiecare poate să-și facă o familie, să se dezvolte, să nu mai trebuiască să plece nici în Ungaria, nici în altă țară europeană pentru un trai mai bun', a completat Victor Ponta.

La Cluj-Napoca are loc, vineri și sâmbătă, Congresul UDMR, la care participă numeroși lideri politici din România și din străinătate.

Tag-uri: UDMR, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ