Victor Ponta, despre Codul electoral: Cred că e un lucru foarte bun ca primarii să fie aleși din primul tur

| 17 apr, 20:33

Victor Ponta a declarat că la discuțiile pe care le va purta luni la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis pe marginea Codului electoral, în calitate de lider al Partidului Social Democrat (PSD), nu se vor propune modificări ale formei acestui Cod, așa cum a ieșit din comisie.

"Există o înțelegere foarte clară cu toate forțele politice, vrem să modificăm și legea privind alegerile pentru Parlament și pentru aleșii locali. Cred că e un lucru foarte bun ca primarii să fie aleși în continuare din primul tur, pentru că sunt oamenii care au cel mai mult de lucru și în care alegătorii au cea mai mare încredere.

Mai departe, cu Parlamentul, să facem un parlament mai restrâns ca număr, mai performant și mai legitim", a spus Ponta, conform Agerpres.

Citește și:  EXCLUSIV. CONSULTĂRI LA COTROCENI: Cât de întârziate sunt legile electorale cerute de Klaus Iohannis

Întrebat despre situația președinților de consilii județene, care ar urma să fie aleși prin vot indirect, de către consilieri — lucru criticat de o parte dintre aceștia, inclusiv de către președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan—, premierul a spus că negocierea politică a făcut ca președinții de consilii județene să fie sacrificați în favoarea primarilor.

"A fost o negociere politică. Noi întotdeauna ne ținem de angajamente. Colegii de la PNL au fost de acord să lase în pace primarii — de parcă erau doar primarii noștri, sunt primarii alegătorilor — și au cerut să fie sacrificați președinții de consilii județene. (...) Cei de la noul PDL, cum a spus azi domnul Blaga, au apucat să spună ceva în public și după aceea nu mai știau cum să o ia înapoi. Și atunci, ca să îi salvăm un pic, am cedat noi ceva", a explicat Victor Ponta.

Prim-ministrul Victor Ponta a participat vineri, la Beclean, la inaugurarea a 64 de locuințe ANL și a noului sediu al Primăriei orașului Beclean, alături de ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, și ministrul delegat pentru Dialog social, Liviu Pop.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ