ADRIAN NĂSTASE o trage de urechi pe ALINA GORGHIU

| 27 apr, 10:51

Pe 25 aprilie 2015 s-au împlinit 10 ani de la semnarea Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană. Adrian Năstase rememorează evenimentele de la începutul anilor 2000 şi face două remarci pornind de la o afirmaţie a Alinei Gorghiu, copreşedintele PNL.

"Mi-a atras atentia comunicatul dnei Alina Gorghiu, in care se spune: „S-au implinit zece ani de când, sub un guvern PNL-PD-UDMR, România a semnat Tratatul de aderare la Uniunea Europeană”. Pentru rigoare, dna Gorghiu ar fi trebuit să mentioneze si PUR/PC alături de PNL, PD si UDMR, pentru că tocmai fusese realizată „solutia imorală", scrie Adrian Năstase pe blog.

Fostul premier se arată uşor dezamăgit şi de PSD.

Citeşte şi: Senatorul Cordoş, DECIZIE majoră după implicarea sa într-un dosar de corupţie

"Pe de altă parte, m-ar fi bucurat ca PSD să amintească faptul că negocierile pentru aderare au fost finalizate in 17 decembrie 2004, in plină campanie prezidentială, de către guvernul pe care l-am condus si că semnarea textului Tratatului, in 25 aprilie 2005, in Luxemburg – deci după 4 luni – a fost mai curând o chestiune de protocol. Evident că, atunci, nici presedintele, nici premierul nu au considerat că trebuie să fie invitati, la ceremonia de semnare, si reprezentantii guvernului care dusese greul negocierilor. Mi s-a părut insă că si acum pare mai important pixul cu care s-a semnat Tratatul decât efortul de ani de zile al echipei de guvernare a PSD", mai scrie Năstase.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ