Adrian Năstase: Statutul deputaților de a nu fi arestați fără avizul Parlamentului este vechi de 150 de ani

| 06 mai, 11:03

Fostul premier Adrian Năstase publică pe blogul său o imagine cu o medalie pe care este înscris textul: Deputatul este inviolabilu. Articolulu XX alu Conventii”. Adică nu poate fi retinut sau arestat fără autorizare parlamentară.

"Am găsit, de curând, o medalie jubiliară pentru a sărbători ziua de 24 ianuarie 1859 si pe care se mentionează „Deputatul este inviolabilu. Articolulu XX alu Conventii”. Adică nu poate fi retinut sau arestat fără autorizare parlamentară.

De ce oare o fi fost realizată această medalie? De ce oare vor fi simtit nevoia, in urmă cu 150 de ani, deputatii din Principate să mentioneze pe o medalie statutul lor de inviolabilitate? Aveti poate mai multe date?", scrie Adrian Năstase pe blog.

Una din temele de actualitate ale vieţii politice din România este imunitatea parlamentară. Klaus Iohannis a chemat recent la Palatul Cotroceni partidele parlamentare pentru a discuta pe tema imunităţii parlamentare, iar ambasadele susţin ori de câte ori există un suspect printre parlamentari că nimeni nu-i mai presus de lege.

Citeşte şi:  Consultări la Cotroceni: Klaus Iohannis discută cu partidele politice. Declaraţia lui Victor Ponta

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ