BOMBĂ: Elena Udrea şi Traian Băsescu au afectat independenţa JUSTIŢIEI

| 27 apr, 09:29

Inspecţia Judiciară a constatat că fostul preşedinte Traian Băsescu şi fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea, prin afirmaţiile făcute, au afectat independenţa justiţiei, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al IJ, Tamara Manea.

Purtătorul de cuvânt al IJ a precizat că afirmaţiile celor doi au afectat prestigiul şi independenţa justiţiei şi au subminat încrederea în actul de justiţie. Rapoartele IJ urmează să fie discutate în şedinţa plenului CSM din această săptămână.

CSM stabilit şi cu alte ocazii că declaraţiile celor doi au afectat independeţa justiţiei. Totuşi, deciziile de acest fel nu îi afectează foarte mult pe cei vizaţi, pentru că legea nu prevede niciun fel de sancţiuni.

Citeşte şi: Traian Băsescu, un nou atac asupra televiziunilor

Preşedintele CSM, Marius Tudose, a sesizat IJ atât cu privire la declaraţiile din 6 aprilie ale lui Traian Băsescu, cât şi în legătură cu mesajul postat în 2 aprilie de Elena Udrea pe Facebook.

"Ca urmare a declaraţiilor lansate în spaţiul public de către domnul Traian Băsescu în cadrul emisiunilor 'Ultimul Cuvânt'- 31.03.2015 şi 'X-PRESS' - 6 aprilie difuzate la postul de televiziune B1 TV, precum şi a mesajului postat pe contul de Facebook al doamnei Elena Gabriela Udrea în 2 aprilie, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări cu privire la apărarea independenţei sistemului judiciar, potrivit art. 30 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicată cu modificările şi completările ulterioare", preciza CSM într-un comunicat.

Citeşte şi: UDREA e în puşcarie. GABRIEL BERCA: PMP e un partid care nu are probleme cu justiţia

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ