Robert Cazanciuc, despre Horodniceanu: Cea mai bună propunere pentru a conduce DIICOT

| 04 mai, 13:45

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat luni că Daniel Horodniceanu este cea mai bună propunere pentru conducerea DIICOT, fiind convins că acesta nu are "nicio altă agendă" în afara DIICOT.

"Nu am niciun fel de informații, care să mă ducă la concluzia că Daniel Horodniceanu nu ar fi astăzi cea mai bună propunere pentru a conduce DIICOT. Este un om de echipă, este un om care a știut să performeze de-a lungul timpului la DIICOT, a știut să atragă și să mențină în jurul lui oamenii care vor să performeze la DIICOT și sunt absolut convins că, în afara agendei DIICOT, nu are nicio altă agendă", a spus ministrul Justiției.

În opinia sa, faptul că Daniel Horodniceanu a dat dovadă de umor în timpul susținerii interviului de la CSM, este încă un motiv în plus pentru numirea la șefia DIICOT.

"Cred că astăzi a demonstrat foarte clar o bună cunoaștere a DIICOT, a demonstrat maturitate și echilibru în soluțiile propuse, cred că a înțeles și din partea membrilor Secției ce mai are de făcut atât în proiectul managerial, cât și în soluțiile concrete pe care le va decide pentru activitățile DIICOT", a precizat Cazanciuc.

Ministrul Justiției a mai spus că nu vede niciun motiv pentru care Daniel Horodniceanu să nu fie numit în funcție de președintele Klaus Iohannis, în condițiile în care există și un aviz favorabil din partea CSM.

Întrebat dacă are informații că, pe 24 ianuarie, la Hotel Bucium din Iași, Daniel Horodniceanu s-ar fi întâlnit cu primarul Gheorghe Nichita și cu vicepremierul Liviu Dragnea, Cazanciuc a răspuns: "Nu. Nu am asemenea informații".

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat — cu majoritate de voturi— propunerea ministrului Justiției de numire a lui Daniel Constantin Horodniceanu, procuror-șef al DIICOT — Serviciul Teritorial Iași, în funcția de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Hotărârea CSM va fi transmisă Ministerului Justiției în cursul zilei de marți.

Citeşte şi: Aviz pozitiv pentru numirea lui Daniel Horodniceanu la șefia DIICOT

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ