Traian Băsescu: Nu sunt duşmanul justiţiei, ci doar al făţărniciei exprimată prin liderii ei

| 30 apr, 11:27

Traian Băsescu susține, în contextul în care CSM îl acuză de încălcarea independenţei justiţiei, că militează în continuare pentru continuarea proceselor de consolidare a funcționării acesteia, subliniind faptul că nu este un "dușman al justiției", ci doar al fățărniciei exprimată de liderii ei.

Fostul preşedinte continuă contraatacul pe tema retrocedărilor şi denunţă corupţia din sistemul judiciar. Mai mult, după 10 ani petrecuţi la Cotroceni, acesta cere un bilanţ al daunelor provocare de Justiţie. Pentru că Justiţia nu este pe deplin reformată, Băsescu cere menţinerea MCV.

"Poziţia exprimată ieri de CSM în ceea ce mă priveşte m-a revoltat.
A fost prea mult pentru ca un om care a militat zece ani şi o voi mai face încă zece în favoarea continuării proceselor de consolidare şi îmbunătăţire a funcţionării justiţiei.
Nu sunt duşmanul justiţiei, ci doar al făţărniciei exprimată prin liderii ei. În ultimele luni, se prezintă o justiţie imaculată eludînd realitatea şi încercînd să se “vîndă” românilor perfecţiunea sistemului. Această perfecţiune este o minciună. Ea nu există, chiar dacă faţă de 2004 s-au făcut progrese uriaşe, preponderent pe zona de luptă anticorupţie. De fapt asta mă îngrijorează, tentaţia de a crede că s-a terminat procesul de reconstrucţie în justiţie.
Mai mult, oricine nu recunoaşte perfecţiunea este introdus în malaxorul de propagandă al Inspecţiei Judiciare şi al CSM şi admonestat public pentru prejudicii aduse justiţiei.
A trebuit să suport admonestările publice şi exagerările cît timp am fost preşedinte. Nu sunt dispus să fac acelaşi lucru şi acum, cînd am devenit un cetăţean oarecare ce beneficiază de libertatea de exprimare.
Mă gîndesc doar la zecile de mii de foşti proprietari care au fost batjocoriti mulţi ani prin instanţe, fără a-şi redobîndi proprietăţile, mulţi dintre ei fiind siliţi să-şi vîndă drepturile litigioase către samsari. N-a contat că era vorba de păduri, terenuri agricole, case sau terenuri prin marile oraşe. Mai mult, samsarii au fost serviţi “la cheie” în procesele de restituire în instanţe spre deosebire de foştii proprietari.
Oare nu aşa a apărut un Stelu sau un clan Cîrpaci ?
Oare de ce a trebuit să inventăm sisteme de retrocedare administrativă şi acelea afectate de corupţie dacă justiţia ar fi funcţionat ?
Public se prezintă bilanţuri cu arestaţi şi condamnaţi în lupta anticorupţie şi este foarte bine. 
Dar pe cînd şi un bilanţ cu daunele provocate de justiţie în procesul de restituire al proprietăţilor ? 
Pe cînd un bilanţ cu condamnările la CEDO ?MCV-ul trebuie să continue", scrie Traian Băsescu pe contul său de Facebook.

CSM a sesizat, in 7 aprilie, Inspectia Judiciara cu privire la declaratiile lui Traian Basescu, care spunea ca nu ii suna pe Florian Coldea, Codruta Kovesi si Livia Stanciu "din sila", pentru ca "sunt artizanii acestui mod ravasit de a face justitie". Presedintele CSM, Marius Tudose, a sesizat Inspectia Judiciara in legatura cu afirmatiile facute de fostul sef al statului la postul de televiziune B1, dar si cu privire la o postare a Elenei Udrea pe o pagina de socializare.

Citeşte şi: CSM: Afirmaţiile lui Băsescu şi Udrea aduc atingere independenţei justiţiei

Tag-uri: csm, traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ