Ministrul Justiţiei, ATAC la judecătorul Cristi Dănileţ

| 02 iun, 13:25

Marţi, la sediul CSM, Robert Cazanciuc a vorbit despre atacurile politicienilor la adresa justiţiei, dar a ţinut să critice şi un membru CSM, pentru o declaraţie politică.

"În ultimul timp sunt foarte multe declaraţii despre justiţie în spaţiul public. Analişti, oameni politici, toată lumea discută despre justiţie. În mod cert, acest lucru nu ajută la dialogul dintre instituţii. Am cerut politicienilor o oarecare rezervă în declaraţii despre justiţie. Pe de altă parte, e foarte dificil să ceri reţinere când un membru CSM critică Guvernul că emite prea multe ordonanţe de urgenţă, în condiţiile în care acest guvern a emis cele mai puţin ordonanţe de urgenţă. Este o declaraţie eminamente politică, care nu ar trebui făcută de un membru CSM", a declarat ministrul Justiţiei.

Citeşte şi: Protest la CSM. Se cere DEMISIA Liviei Stanciu

Judecătorul Cristi Dănileţ, membru CSM, a criticat, într-o scrisoare deschisă, demersul senatorilor care i-au cerut lui Iohannis să le demită pe şefele ÎCCJ şi DNA. În document, Dănileţ s-a referit şi la ordonanţele de urgenţă.

"M-aş bucura să militaţi pentru acest principiu şi pentru a preveni ca autorităţile locale să adopte reglementări nelegale (cum ar fi cele privind ridicarea de către firme private a autoturismelor parcate nelegal), sau ca Guvernul să adopte ordonanţe neconstituţionale (suntem ţara în situaţie de urgenţă la fiecare trei zile), sau ca Parlamentul să adopte legi contrare reglementărilor UE (cum ar fi cea privind taxa de primă înmatriculare devenită taxă pe poluare şi transformată în timbru de mediu)", preciza judecătorul.

Citeşte şi: Judecătorul Cristi Danileț, scrisoare deschisă către senatorii care iau cerut lui Iohannis demiterea lui Stanciu și Kovesi

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ