Judecătorul Cristi Danileț, scrisoare deschisă către senatorii care iau cerut lui Iohannis demiterea lui Stanciu și Kovesi

| 27 mai, 09:22

Judecătorul Cristi Danilet, membru al CSM, a publicat, marți seară, o scrisoare deschisă către senatorii care cer Președintelui României demiterea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, și a președintei ÎCCJ, Livia Stanciu.

 

Iată principalele argumente din scrisoarea lui Cristi Danileț:

- Scrisoarea senatorilor poate fi interpretată ca o imixtiune în cariera celor doi magistrați. 
- Președintele nu are instrumentele de a interveni în cariera magistraților cu funcții de conducere. Legea prevede expres motivele de revocare a unui magistrat. Președintele ÎCCJ și șeful DNA nu pot fi demiși la cererea senatorilor sau la inițiativa președintelui României.
- Camerele Parlamentului nu ar trebui transformate în instituții de blocare a demersurilor judiciare sau chiar de instituire a impunității pentru anumite persoane.
- Orice formă de presiune din partea politicului asupra sistemului judiciar și orice atac personal la adresa unor magistrați sunt contrare principiului independenței justiției.

Reacția membrului CSM a venit după ce, marți, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, alături de mai mulți membri ai Camerei Superioare, i-au cerut printr-o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis să le înlăture "prin demitere ori demisie" pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 mai, 09:47
Angelica
Munca la domiciliu
Viitorul vostru depinde, în mare măsură, de ceea ce învăţaţi şi experimentaţi, începând din acest moment. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ