Directorul Direcţiei pentru Agricultură a județului Constanţa, trimis în judecată de DNA

| 27 mai, 17:58

Procurorii DNA au dispus, miercuri, trimiterea în judecată a lui Boris Parpală, şeful Direcţiei pentru Agricultură a județului Constanţa, aflat în prezent în arest la domiciliu.

Miercuri, procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui PARPALĂ BORIS, director al Direcţiei pentru Agricultură a județului Constanţa, la data faptelor. Boris Parpală, şeful Direcţiei pentru Agricultură a județului Constanţa, a fost reţinut de DNA, pe 27 aprilie.

El este acuzat de mai multe infracţiuni, precum spălare de bani, evaziune fiscală şi folosirea influenței în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată.

În prezent, Boris Parpală se află în stare de arest la domiciliu.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarele:

Inculpatul Parpală Boris, ca urmare a influenței și autorității conferite de funcțiile pe care le-a deținut în cadrul Consiliului Județean Constanța și în cadrul Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Județului Constanța, în baza unor oferte realizate de acesta, a determinat reprezentanții a 22 de primării de pe raza județului să încheie cu SC Fatum Consulting SRL, firmă pe care o administra, contracte de prestări ale unor servicii inutile și nesolicitate de acestea (elaborarea strategiei de dezvoltare locală a comunei, consultanță în elaborarea documentației de finanțare a unor proiecte, etc.).

Ulterior, în temeiul acestor contracte, inculpatul a emis facturi și a contactat apoi reprezentanții unităților administrativ-teritoriale cărora le-a solicitat plata sumelor facturate, iar după ce, în contul SC Fatum Consulting SRL, au fost virate fondurile respective, s-au făcut plăți către diverși furnizori și retrageri de bani.
În perioada de 01 ianuarie 2012 – 03 aprilie 2015, inculpatul Parpală Boris, în calitate de administrator de drept și ulterior de fapt al SC Fatum Consulting SRL, a înregistrat în contabilitatea acesteia operațiuni fictive și cheltuieli nereale, diminuând astfel baza impozabilă, cu efectul prejudicierii bugetului de stat cu suma de 445.831 lei, reprezentând impozit pe profit și taxă pe valoare adăugată.
În cursul anului 2013, inculpatul, împreună cu SC Fatum Consulting SRL, a investit o parte din sumele obținute ca urmare a contractelor încheiate cu cele 22 de unități administrativ teritoriale, menționate mai sus, pentru concesionarea unui teren în județul Constanța, înființarea unei livezi și edificarea unei construcții pe terenul respectiv, ascunzând astfel originea ilicită a sumelor respective.
La data de 06 februarie 2014, inculpatul Parpală Boris a transmis în mod fictiv părțile sociale deținute în cadrul SC Fatum Consulting SRL către o persoană, deși ulterior a continuat să beneficieze de activitatea societății și a continuat să efectueze operațiuni comerciale în numele acesteia, cu scopul îngreunării urmăririi penale.

În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra cotelor devălmașe din două bunuri imobile ce aparțin inculpatului Parpală Boris. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Citeşte şi: Executor judecătoresc, REŢINUT pentru că şi-a şantajat un coleg

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ