SONDAJ: Despre ce instituţie a statului au românii cea mai bună părere

| 26 mai, 17:00

Armata și Biserica sunt instituțiile statului despre care românii au cea mai bună părere, însă activitatea vizibilă din ultimii ani aduce DNA tot mai mult în topurile de popularitate, peste instituțiile politice, conform celui mai recent studiu InfoPolitic, relatează Agerpres.

Astfel, 78% dintre români au declarat că au o părere bună și foarte bună despre Armată, 63% au afirmat același lucru despre Biserică și 61% despre DNA.

De asemenea, conform studiului, ieșirile publice ale ANAF din ultimele luni readuc instituția în atenția publicului, generând un sentiment mai degrabă pozitiv față de instituție, care apare mai bine plasată decât instituții politice mai cunoscute și indispensabile democrației (precum Guvernul sau Parlamentul), dar aflate într-un deficit cronic de imagine.

Astfel, 41% dintre români au declarat că au o părere bună și foarte bună despre ANAF, un procentaj aproape similar celui privind Poliție. Pe de altă parte, în ceea ce privește președinția, 55% dintre români au o părere favorabilă.

Doar 29% dintre români au afirmat că au o părere bună și foarte bună despre Guvern și 14% despre Parlament.

Studiul Centrului de Studii și Cercetări Infopolitic (CSCI) a fost realizat la finalul lunii aprilie.

Tag-uri: armata, CSCI, DNA, sondaj
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ