Fost DIRECTOR EXECUTIV din Poşta Română reţinut de DNA

| 26 mai, 22:49

Procurorii DNA au reţinut-o, marţi, pe Mioara Pribescu, fost director executiv al Direcţiei economice din Compania Naţională Poşta Română SA, pentru trafic de influenţă, constituire de grup infracţional organizat şi instigare la abuz în serviciu în formă continuată.

În dosar, a fost reţinut şi Marius Constantin Fecioru, fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), însărcinat cu restructurarea CNPR, acuzat de instigare la abuz în serviciu în formă continuată, (11 acte materiale), complicitate la trafic de influenţă şi constituire de grup infracţional organizat. 

Potrivit unui comunicat al DNA postat marţi seară pe site-ul instituţiei, cei doi vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

"Inculpatul Marius Constantin Fecioru, în calitate de secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (însărcinat „să coordoneze, să monitorizeze și să ia toate măsurile necesare pentru restructurarea Companiei Naționale Poșta Română SA pe centre de profit”, „să monitorizeze implementarea Strategiei de restructurare și modernizare a Companiei Naționale Poșta Română, aprobată prin hotărâre de guvern”), Pribescu Mioara, director în cadrul CNPR SA și Constantin Olimpiu Nicolae, directorul Direcției Regionale de Poștă Brașov, împreună cu alte persoane, au constituit o grupare ce a pus în aplicare un mecanism prin care CNPR distribuia trimiteri poștale, fără ca, pentru o parte din corespondența prezentată de o anumită societate comercială, să încaseze prețul serviciului prestat. În consecință, în perioada mai 2011 - martie 2012, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, Constantin Olimpiu Nicolae, la instigarea Mioarei Pribescu și a lui Marius Constantin Fecioru, a dispus distribuirea repetată, de către Compania Națională „Poșta Română” S.A., fără francare și facturare, în folosul unei anumite societăți comerciale, a unor loturi de corespondență procesate în poștă hibridă (serviciu complex ce combina serviciul nonpoștal de pregătire cu serviciul poștal de trimitere a corespondenței comerciale). Loturile de corespondență comercială erau indicate de Constantin Olimpiu Nicolae ori de Mioara Pribescu.

Citeşte şi: Soţul Cristinei Spătar, Alin Ionescu, a fost pus sub urmărire penală

Astfel, a fost provocat companiei naționale CNPR SA un prejudiciu de 1.128.228 lei.


Prin dispozițiile date, Constantin Olimpiu Nicolae a exploatat nu doar ambiguitățile funcționării serviciului de poștă hibridă, ci și o cutumă la care se recurge în CNPR, în situații de excepție (determinate de necesitatea respectării normelor de funcționare a companiei, care prevăd timpi de circulație a trimiterilor poștale), când se distribuie corespondența fără a se număra ori ștampila.
Gruparea avea o anumită continuitate, colaborare, coordonare și o structură bine determinată, în cadrul căreia, fiecare membru și-a asumat roluri prestabilite. 

În considerarea faptului că a tolerat un mecanism de fraudare care avantaja o societate privată, Pribescu Mioara, în data de 21.12.2011, a solicitat reprezentanților societății comerciale favorizate și apoi a obținut de la aceștia, având susținerea lui Marius Constantin Fecioru, un folos pentru altul, respectiv asumarea costurilor distribuirii de către CN Poșta Română SA, a scrisorilor ministrului MCSI (e vorba de 14.280 de felicitări de Crăciun, destinate alegătorilor din județul Bacău)".

În cauză, procurorii au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de Constantin Olimpiu Nicolae, fost director Direcţia Regională de Poşta Braşov, pentru abuz în serviciu în forma continuată şi constituire de grup infracţional organizat.

FECIORU MARIUS CONSTANTIN și PRIBESCU MIOARA urmează să fie prezentați Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 mai, 10:09
Angelica
Munca la domiciliu
Viitorul vostru depinde, în mare măsură, de ceea ce învăţaţi şi experimentaţi, începând din acest moment. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
27 mai, 10:08
Angelica
Munca la domiciliu
Viitorul vostru depinde, în mare măsură, de ceea ce învăţaţi şi experimentaţi, începând din acest moment. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
26 mai, 23:24
delgado
Salveaza venitul familiei
Poti sa lucrezi de acasa sau de oriunde, part-time, cat iti permite timpul si daca te caracterizeaza ambitia, e posibil sa nu mai ai nevoie de alt loc de munca. Ai nevoie doar de un calculator, internet, rabdare, perseverenta si seriozitate. Parcurgi gratuit un curs de cateva zile prin email si apoi hotarasti daca vrei sa continui sau nu. Cere informatii cu text “detalii” la adresa: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ