KELEMEN: Problema este, dacă dărâmăm guvernul, ce punem în loc. Oamenii nu se înghesuie la guvernare

| 21 apr, 22:35

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, marţi, la Gândul live, în legătură cu susţinerea unei moţiuni de cenzură a PNL, că problema este "ce"se pune în loc şi pe "cine", susţinând că are dubii că "oamenii se înghesuie la guvernare".

Kelemen a spus la Gândul live că, în acest moment, nu există majoritatea pentru a "dărâma" guvernul, dar, dacă acest lucru ar fi posibil, o soluţie mai bună ar fi un guvern de tehnocraţi.

Întrebat în legătură cu moţiunea de cenzură care ar putea fi iniţiată de PNL, Kelemen Hunor a spus: "Să vedem textul, argumentele, nu excludem o susţinere a unei moţiuni de cenzură. O moţiune de cenzură ar însemna o dezbatere mai animată pe o temă, nu ştiu care va fi tema, dar nu avem majoritatea pentru a dărâma Guvenrul, o ştim cu toţii, o ştie şi premierul, nu avem voturi suficiente".

"Întrebarea este dacă avem ce pune în loc şi avem cu cine. În acest moment am dubii serioase că oamenii se înghesuiesc să intre la guvernare. Nu am auzit, cu excepţia a două trei persoane, aşa o dorinţă extrordinar de mare de a intra la guvernare şi nici Alina Gorghiu nu a vorbit de guvernare, a vorbit de moţiune de cenzură. Trebuie guvernat în continuare", a afirmat liderul UDMR.

Hunor a mai arătat că, dacă ar exista majoritatea pentru a dărâma Guvernul, se poate vorbi şi de un guvern de tehnocraţi, care ar fi o soluţie mult mai interesantă.

"Când vii cu o moţiune de cenzură, trebuie să spui ce pui în locul guvernului care pleacă. Nu asta este problema, pleacă sau nu pleacă, ci ce pui în loc. Eu cred că se poate găsi un guvern mai bun, dar în acelaşi timp se poate găsi şi un guvern mai puţin bun.Dacă vin alegerile anticipate, şi am mari îndoieli, se poate vorbi şi de un guvern tehnocrat în această perioadă. E o discuţie mult mai intersantă despre ce ar urma după o moţiune de cenzură, dacă are câştig de cauză, decât să vorbim despre un guvern politic. Se poate discuta şi despre un guvern tehnocrat,la o adică nu văd de ce cu un an înainte de alegeri, e o soluţie mult mai intersantă decât una politică în acest moment. Dar nu există majoritate pentru a schimba guvernul, în sesiunea de primăvară nu se poate coagula o majoritate. Nu se poate ajunge în România la alegeri anticipate. Acest guvern este mai solid ca oricând până acum", a mai spus Kelemen Hunor.

El a mai precizat că UDMR încă nu negociază cu PNL un acord de colaborare, ci că au fost unele discuţii în februarie -martie pe tema moţiunii de cenzură şi a rămas să dea un răspuns când va vedea textul: "Încă nu se negociază un acord de colaborare, nu ştiu dacă se va negocia . Suntem în opozie cu PNL, am fost parteneri cu PDL, cu PNL şi suntem în aceeaşi familie politică europeană. E adevărat că noi am intrat primii, am deschis uşa,. I-am aşteptat cu şampanie şi fursecurile când au venit, dar suntem în aceeaşi familie europeană".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ