Victor Ponta, întâlnire cu regele Arabiei Saudite, Salman Bin Abdulaziz Al Saud

| 30 apr, 14:39

Victor Ponta a fost primit joi de regele Arabiei Saudite, Salman Bin Abdulaziz Al Saud. Întâlnirea a avut loc la Palatul Regal din Riad, premierul român fiind însoţit de o delegaţie importantă de oficiali.

La întâlnirea de la Palatul Regal din Riad, prim-ministrul român a fost însoţit de miniştrii Economiei, Mihai Tudose, Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, de secretarul de stat în MAE pentru analiza politică şi relaţia cu Parlamentul, Radu Podgorean, şi de fostul şef al SIE, Teodor Meleşcanu, în prezent consilier pe probleme de apărare şi securitate al premierului.

Vizita în Arabia Saudită reprezintă o etapă importantă în planul relaţiilor bilaterale, fiind prima vizită a unui prim-ministru român de la stabilirea relaţiilor diplomatice cu această ţară, în urmă cu 20 de ani.

Potrivit MAE, volumul schimburilor comerciale dintre România şi Arabia Saudită a fost anul trecut de circa 400 de milioane de dolari.

Comunitatea română din Arabia Saudită este alcătuită din circa 450 de persoane, în general românce căsătorite cu localnici sau cu străini aflaţi temporar în Regat, precum şi cetăţeni care îşi desfăşoară activitatea în această ţară, în baza unor contracte individuale sau încheiate prin companii străine.

Premierul român a postat şi pe Facebook câteva fotografii de la eveniment, însoţite de un scurt comentariu:

"Întrevederea cu regele Arabiei Saudite, Salman Bin Abdulaziz Al Saud și cu ministrul saudit al Comerțului și Industriei, Tawfig Fawzan Alrabia. Anul 2015 marchează împlinirea a 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre ‪#‎România‬ şi Arabia Saudită."

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ