VICTOR PONTA, despre o nouă convenție cu FMI: De același acord ca până acum nu va mai fi nevoie

| 29 apr, 10:58

Un nou acord cu FMI este posibil, însă în alte condiții. Anunțul a fpst făcut de Victor Ponta, după ce a arătat că România a ieșit din recesiune, are excedent bugetar, iar acum poate obține împrumuturile mult mai ușor, motiv pentru care, dacă va mai fi nevoie de un nou ajutor de la Banca Mondială, acordul se va încheia în termeni mult mai favorabili țării noastre.

Orice ministru de finanţe cred că îşi doreşte noi acorduri şi cu FMI şi cu Comisia Europeană şi înţeleg, repet, dorinţa ministrului de finanţe. Eu întâi vreau să văd cum se termină acest acord în luna septembrie. Vreau să văd cum stă România, pentru că fără niciun dubiu acum 3 ani eram la dificit 5% şi recesiune economică. Acum suntem la excedent bugetar, ceea ce nu-i neapărat o laudă, chiar trebuie să cheltuim toţi banii", a declarat premierul

"Dar suntem după primul trimestru după cum ştiţi foarte bine cu un miliard de euro excedent bugetar, cu creştere economică 3-4 ani la rând. Deci cu siguranţă un acord de acelaşi fel ca până acum nu va fi pentru că nu e România din 2010-2012. E alt stadiu, ne împrumutăm fără probleme şi foarte ieftin de pe pieţele internaţionale. N-avem nevoie de niciun dolar de la FMI sau de la altcineva”, a adăugat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ