Victor Ponta: CCR sprijină evaziunea fiscală

|

Premierul Victor Ponta a criticat Curtea Constituţională, după ce magistraţii au decis, ieri, că noul Cod al Insolvenţei este neconstituţional.

"Curtea Constituţională sprijină evaziunea fiscală", a spus premierul Victor Ponta, citat de realitatea.net. Declaraţia vine după Curtea Constituţională a decis, ieri, că noul Cod al Insolvenţei este neconstituţional.

CCR a constatat că a fost încălcat art. 115 alin 4 şi 6 din Constituţie, în sensul că nu se justifică urgenţa adoptării OUG şi că Guvernul nu poate adopta ordonanţe care afectează regimul instituţiilor fundamentale ale statului.

Efectele OUG vor fi suspendate la publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial. 

Art. 115 alin 4 prevede că 'Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă numai în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora', iar alin. 6 că 'Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică'.

Decizia CCR este definitivă şi general obligatorie.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ