Victor Ponta: SOCAR vine în septembrie să reevalueze oferta Oltchim din 2009

| 09 iul, 2013
După ce a fost acuzat de preşedintele Traian Băsescu că s-a dus în Azerbaidjan cu combinatul Oltchim "la pachet", Victor Ponta a răspuns marţi seară, la România TV, că el doar a întrebat compania petrolieră naţională azeră SOCAR dacă nu vrea să reevalueze oferta din 2009 de cumpărare a combinatului.

"Păi, te-ai dus în Azerbaidjan: Nene Aliev, am în traistă un combinat. Vrei să-l cumperi? Am venit cu el la pachet", îl acuza săptămâna trecută Traian Băsescu pe Victor Ponta.

Premierul a explicat la România TV că "în 2009, compania naţională azeră şi-a arătat interesul de a achiziţiona Oltchim, care nici atunci nu stătea bine. Probabil că Videanu cu Roibu mai aveau de tras bani din Oltchim şi au spus că nu îi interesează. Compania a cumpărat un combinat în Turcia. Eu m-am dus acum şi i-a întrebat dacă nu vor să reevalueze oferta din 2009, oferta reîncepe să devină din nou atractivă".

"Vor să vină să vadă din nou, nu să ia neapărat o decizie. Nu ştiu dacă mai vor, important e că vin să vadă, în septembrie", a mai spus Victor Ponta la România TV.

Guvernul a propus companiei petroliere azere de stat SOCAR să preia combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT), aflat în insolvenţă de la începutul acestui an, reprezentanţii potenţialului investitor afirmând însă că vor analiza situaţia înainte de a lua o decizie.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ