Victor Ponta: Decizia în legătură cu aderarea României la spaţiul Schengen va fi una politică

| 23 sep, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat luni că decizia privind aderarea României la spaţiul Schengen este una politică şi că este mulţumit de răspunsul pe care l-a primit de la premierul Finlandei pe această temă.

"Toată lumea este de acord, aşa cum a spus şi premierul Finlandei astăzi, cu faptul că tehnic merităm în Schengen, decizia care trebuie luată este o decizie politică, decizia politică care va fi luată până la sfârşitul acestui an de noul Guvern al Germaniei, sigur, condus tot de doamna Merkel, de Guvernul olandez, care de asemenea este după alegeri şi de Guvernul finlandez", a spus premierul într-o declaraţie de presă, potrivit agerpres.

El a adăugat că pentru aderarea României la spaţiul Schengen se va ţine cont, printre altele, şi de progresele pe care le-a avut România în ceea ce priveşte Mecanismul de Cooperare şi Verificare, dar tot ceea ce poate face România este să convingă partenerii să ia decizia politică de primire în Schengen.

Întrebat dacă este mulţumit de răspunsul premierului finlandez pe acest subiect, şeful Executivului a spus: "Da, pentru că am discutat şi la Berlin şi la Paris şi la Helsinki. Şi da, sunt mulţumit în sensul în care, repet, decizia va fi una politică, iar în politică trebuie să faci tot ce ţine de tine pentru a avea un rezultat bun, sunt lucruri pe care nu le putem influenţa", a adăugat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ