Victor Ponta despre Bechtel: Şova dacă avea ceva de ascuns nu făcea plângere la DNA

| 22 aug, 2013

Premierul Victor Ponta susţine că dacă ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova, ar fi avut ceva de ascuns în cazul contractului Bechtel, nu ar fi făcut plângere la DNA.

"Din 2004, de atunci, au fost mulţi miniştri, mulţi directori, şi cred că doar DNA poate să stabilească care din miniştri sau care din directori au plecat cu... (documentul - n.r.). (...) Toate documentele care sunt disponibile au fost desecretizate. Nu există originalul, primul exemplar, de aceea s-a făcut plângerea la DNA", a spus Victor Ponta la postul B1 TV, întrebat despre situaţia contractului pe care statul român l-a încheiat cu Bechtel.

Cât priveşte indicaţiile fostului ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, cu privire la locul în care poate fi găsit contractul, premierul le cataloghează drept "o prostioară".

"Era o mică prostioară. Doamna Boagiu părea un om mai serios. (...) Şova dacă avea ceva de ascuns nu făcea plângere la DNA", a adăugat şeful Executivului.

În context, premierul a spus că primul semn de întrebare în cazul contractului Bechtel este legat de suspendarea acestuia în 2005-2006. "Primul semn de întrebare este cum a fost el suspendat în 2005-2006. Marea prostie aia a fost. Era un contract care trebuia derulat şi finalizat. În 2005-5006 a fost oprit şi după aceea s-a terminat tot", consideră Victor Ponta.

Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine a depus la Direcţia Naţională Anticorupţie plângere penală pentru lipsa exemplarului original al contractului cu Bechtel, potrivit unui comunicat transmis miercuri.

Despre retragerea decoraţiei lui Tokes

"Am primit şi eu, nu ştiu dacă şi preşedintele a primit, solicitarea din partea unor ONG-uri, cele care au participat la acea şcoală de la Izvorul Mureşului, şi prin care mi se cerea declanşarea procedurii. Eu nu am făcut altceva decât să mă adresez celui care are dreptul conform legii, preşedintele ţării. E un Consiliu de Onoare al celor care deţin acest Ordin (Steaua României - n.r.), însă preşedintele este cel care-l sesizează. Eu am transmis mai departe, iar din punct de vedere politic, ca să nu pară un joc, să arunc la preşedinte problema, am anunţat foarte clar şi anunţ şi acum: dacă preşedintele va declanşa procedura şi va emite decretul de retragere a decoraţiei, eu îl voi contrasemna. Conform legii, decretele semnate de preşedinte trebuie contrasemnate de primul-ministru. Ori eu anunţ şi public faptul că nu voi bloca în niciun caz un asemenea decret", a declarat primul-ministru  cu privire la retragerea decoraţiei "Steaua României" lui Tokes.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ