VICTOR PONTA, despre eliberarea lui DAN VOICULESCU: Nu voi graţia niciun deţinut condamnat pentru corupţie

| 19 sep, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, la Adevărul Live, că nu va graţia niciun deţinut condamnat pentru corupţie, în caz că va ajunge preşedinte. În contextul discuuţiilor pe tema Justiţiei, premierul a strecurat o glumă la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi: „Spre deosebire de doamna Kovesi, eu nu ştiu ce vorbesc oamenii în privat“.

Premierul Victor Ponta a fost întrebat dacă îl va graţia pe patronul Antenelor, Dan Voiculescu, dacă va ajunge la Cotroceni. „Dreptul de graţiere individuală e un drept al preşedintelui, prevăzut de Constituţie, pe baza unei proceduri care implică avizul Ministerului Justiţiei. Nu voi uza de acest drept în niciun caz de infracţiuni cu violenţă şi în niciun caz de mare corupţie. Aş face o mare greşeală să vorbesc despre Ionescu, Popescu. Răspund cum cred că ar trebui să răspundă un preşedinte. Eu cred că în momentul în care ajungi preşedinte, trebuie să fii preşedinte. Declaraţiile de campanie mi se par strict populiste“, a răspuns Ponta, fără să-i pomenească numele lui Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de puşcărie.

Cât despre schimbarea Codruţei Kovesi din fruntea DNA, Ponta a spus:„Nu e normal să mă exprim despre cine trebuie schimbat. Toţi cei care au mandate legale trebuie să le ducă la final. Cred că implicarea preşedintelui şi a ministrului Justiţiei în numirea procurorilor e o opţiune mediabilă. Eu am susţinut că trebuie lăsat la îndemâna CSM“. Apoi, a încercat o glumă: „Spre deosebire de doamna Kovesi, eu nu ştiu ce vorbesc oamenii în privat“.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ