Până și foștii aliați îi spun lui Băsescu să nu se mai joace cu focul

| 19 sep, 2014

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a reușit să comunice la scenă deschisă o poziție politică clar și coerent, în mod surprinzător intransigentă față de excesivele manipulări de care se face vinovat Băsescu.

Scandalul declanșat de Traian Băsescu pe tema"ofițerului acoperit" prezidenţiabil pare să fie ultima picătură care a reușit să umple paharul suportabilității chiar și în cazul susținătorilor și aliaților tradiționali ai președintelui. Pentru prima oară, poate, după căderea guvernului său în 2012, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a reușit să comunice la scenă deschisă o poziție politică clar și coerent, în mod surprinzător intransigentă față de excesivele manipulări de care se face vinovat Băsescu. Precizându-și poziția în această problemă delicată, fostul director al SIE și șef de guvern pare să-și fi recăpătat ”vocea” politică, cât și o parte din statura atât de necesară oricărui discurs public.

Citeşte şi: Ungureanu despre "ofiţerul acoperit" al lui Băsescu: Se apropie de limita instigării la infracţiune

"Preşedintele deja trece dincolo de limita exagerării politice şi a discursului politic şi se apropie periculos de mult de limita instigării la comiterea de infracţiune. În cazul în care are documente şi documentele sunt dovezi peremptorii, opozabile în justiţie şi crede că pe seama lor pot fi încălcate articolele legii 182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate, atunci s-o facă, dar o face pe riscul domniei sale. Este cetăţean al României şi trebuie să se supună tuturor legilor, aşa cum ne supunem cu toţii", a atras atenţia Mihai Răzvan Ungureanu, pentru Radio France International. "Şi politic greşeşte foarte tare, sperând că în felul acesta stârneşte o furtună suplimentară în România, dar cred pe de altă parte că nu este ceea ce un şef de stat care a avut acces la informaţie confidenţială ar trebui să facă, pentru că în felul acesta se distruge unul din fundamentele, din principiile fundamentale ale raportului dintre diferitele componente ale sistemului naţional de siguranţă şi de apărare şi prima magistratură a ţării. Acest principiu este încrederea", a mai punctat Ungureanu.

Poziția fostului premier este justă și cu atât mai surprinzătoare. Să fie într-un ceas bun și sperăm ca MRU să nu se mai complacă nici de acum încolo pe post de remorcă politică a oricui. Mare păcat însă – și aici nu ne referim neapărat doar la fostul premier ci în general la toți colaboratorii lui președintelui – că nu s-au sesizat la fel de prompt și cu alte ocazii numeroase când Traian Băsescu sfida sau chiar încălca legea sau Constituția țării.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ